Santander

Iglesias: "No hi ha dret a aquesta declaració d'independència"

RedaccióActualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que "no hi havia dret" a la declaració d'independència aprovada aquest dissabte al Parlament de Catalunya i ha subratllat que la seva formació seguirà defensant la celebració d'un "referèndum pactat".

"Estem tristos, no hi havia dret a la declaració que hem vist avui. Ni DUI ni 155", ha emfasitzat Iglesias. "Volem guanyar els independentistes, però en un referèndum, no per la via repressiva", ha afegit.

A més, a preguntes dels periodistes sobre la possibilitat de què els representants de "Catalunya Sí que es Pot" hagin votat a favor de la declaració d'independència, ha apuntat que el que li ha transmès el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, és que "ell ha votat que no" i que els diputats del grup "han votat que no".

"Qualsevol que no estigui en aquesta posició està políticament fora de Podem", ha subratllat el líder de la formació, ha dit.

Iglesias s'ha expressat d'aquesta manera abans de participar en un acte de Podem que s'ha celebrat al Palau de Festivals de Santander i ha reiterat que els partits polítics que han aprovat la declaració "no estan legitimats" per fer-ho.

Aquests partits, segons ha subratllat, "van obtenir una mica menys del 48% dels vots a les eleccions de fa dos anys", cosa que, segons la seva opinió, "els donava dret a governar però no a proclamar la independència".

"Nosaltres seguirem defensant allò que defensa el 80% de la ciutadania a Catalunya i, cada vegada més espanyols, un referèndum legal, acordat i amb garanties", explica Iglesias.

Per al líder de Podem "és un dia trist", perquè, entre d'altres coses, la decisió que ha pres al Parlament "afavoreix l'estratègia del PP" i seguirà permetent que "utilitzi Catalunya per no parlar de corrupció i dels problemes que afecten els espanyols".

Segons Iglesias, el govern de Mariano Rajoy "pretén tapar la corrupció embolicant-se amb la bandera".

"Ens sembla il·legítima la declaració d'independència", destaca Iglesias, però matisa que tampoc està a favor de "mesures repressives que poden contribuir a seguir danyant la convivència a Catalunya i a Espanya".

Iglesias reclama "solucions polítiques, diàleg i altura de mires", davant un problema que "només es pot resoldre democràticament".

"Defensem Espanya, la seva diversitat i el seu caràcter plurinacional", ha destacat, apuntant que hi ha una "majoria silenciosa" d'espanyols que "no està ni per l'unilateralisme ni per la repressió", que aposta pel diàleg i les "solucions sensates" i que aspira a construir "una Espanya en què càpiguen tots i, per descomptat, Catalunya".

ARXIVAT A:
Independència
Anar al contingut