Pablo Iglesias: "Per què el PP, el PSOE i Cs van impedir que el Congrés investigués? Per què callen avui? (EFE)
Pablo Iglesias: "Per què el PP, el PSOE i Cs van impedir que el Congrés investigués? Per què callen avui? (EFE)

Iglesias es pregunta per què "callen" el PSOE, el PP i Cs davant les noves dades sobre el 17A

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, garanteix que l'Estat "donarà explicacions" al Congrés

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias es refereix aquest dimecres a les noves revelacions periodístiques sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils d'ara farà dos anys. El líder d'Unides Podem vincula "el silenci dels grans mitjans" de comunicació sobre el 17A al "poder" polític de l'estat espanyol.

Tot plegat quan el diari Público informa aquest dimecres que el CNI va tenir punxats els telèfons dels terroristes fins a cinc dies abans dels atemptats. 24 hores abans, aquest diari apuntava que l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, considerat cap de la cèl·lula jihadista, va estar en contacte amb els serveis secrets espanyols fins pràcticament el mateix dia de les accions terroristes.

Davant d'aquestes noves informacions, Iglesias es pregunta per què "callen" ara els partits que es van oposar al seu dia a la creació d'una comissió d'investigació a la cambra baixa.
 

 

Mentrestant, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que s'aclariran totes les incògnites al voltant d'aquests atemptats. I serà al Congrés:

"Qualsevol ciutadà o ciutadana pot tenir l'absoluta tranquil·litat que l'executiu farà la seva feina, el judicial estic segura que també la farà, i donarà explicacions, el que faci falta, en l'àmbit parlamentari, per cert, com ha passat durant tot aquest temps."

 

Teresa Cunillera assegura que el govern espanyol donarà totes les explicacions que calguin (ACN) 


Robert Manrique, assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT),  ha reclamat que s'investigui a fons, en declaracions a "Els matins" de TV3:

"Que hi ha sospites? Que hi ha indicis? Que hi ha qüestions que s'hauran d'investigar? Evidentment. I aquí és on comença, qui més qui menys, a preguntar unes coses que, fins i tot ara, podrien ser sospites i, després d'aquesta informació, malauradament, ja no són tanta sospita, sinó que comencen a ser qüestions reals."

 

Robert Manrique, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3 


Tant des del govern de la Generalitat com des de l'Ajuntament de Barcelona reclamen explicacions

El president Quim Torra considera que es tracta d'un "escàndol gravíssim" i que cal que el govern espanyol "assumeixi les més altes responsabilitats. El silenci imposat pels partits del 155 és intolerable."

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana al govern de Sánchez que "públicament mostri la seva voluntat que s'arribi fins al final" en la investigació dels atemptats de l'agost del 2017 i que "estigui a prop de les víctimes".

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsPablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut