Madrid

Iglesias: "És moment de reflexionar i privilegiar el diàleg entre forces progressistes"

El líder d'Units Podem admet que tenien "expectatives diferents" i celebra que es "consolidin com a espai polític cridat a tenir un paper determinant"

RedaccióActualitzat

Poc després de les onze de la nit electoral, el líder d'Units Podem, Pablo Iglesias, ha comparegut davant els seus seguidors i de la premsa per analitzar els resultats de les eleccions. Iglesias ha acceptat que són "uns resultats que no només ens han sorprès a nosaltres, sinó també a tothom":

"Teníem expectatives diferents. És veritat que ens consolidem com a espai polític cridat a tenir un paper determinant en el futur del nostre país, és veritat que el que hem fet en els últims dos anys és històric i que no té precendents en la història del nostre país, però també és veritat que esperàvem uns resultats electorals diferents aquesta nit. Ens preocupa que el Partit Popular i el bloc conservador en conjunt hagin augmentat el suport. És moment de reflexionar, i privilegiar el diàleg entre les forces polítiques progressistes."

Iglesias ha explicat que ha enviat un missatge al líder socialista, Pedro Sánchez, per demanar-li de veure's per parlar. Ha afegit que "trobaria sensat" que dialoguin "les forces progressistes que se suposa que compartim un model social diametralment oposat al que ha practicat el PP al país".

Preguntat pels periodistes si encara veu possible un govern de majoria d'esquerres, Iglesias s'ha mostrat caut, i ha dit que "no descartaria cap escenari", però que abans de concretar res ho han de valorar les organitzacions que formen Units Podem i les seves confluències.

Iglesias s'ha mostrat optimista pel futur, afirmant que no creu que Units Podem hagi tocat sostre amb els resultats d'aquestes eleccions, perquè el recorregut dels últims dos anys han estat d'un creixement constant. El líder de Podem, de fet, ha afirmat que el seu espai polític "no té sostre":

"Hem madurat molt aquests dos últims anys, i hem acumulat experiència per, més d'hora que tard, poder guanyar les eleccions."

 

Errejón: "No són uns bons resultats, no són els que esperàvem"

Una hora abans, poc després de les deu de la nit, amb gairebé el 70% dels vots escrutats, i amb uns resultats per Units Podem i les seves confluències de 71 diputats —i que s'ha acabat consolidant com a definitiu—, el responsable de la campanya d'aquesta força política, Íñigo Errejón, ja havia admès que no estava satisfet amb aquesta xifra:

"No són uns bons resultats, no són els que esperàvem. No són un bon resultat per a la nostra confluència, ni per a Espanya, perquè endarrereixen un procés de canvi polític que va començar el 15 de maig del 2011 i que creiem que és irreversible."

Errejón s'ha mostrat caut, amb l'esperança que en els pròxims minuts la tendència canviï, però ha tret pit i ha assegurat que la seva força política "es mantindrà com el vector principal de canvi polític a Espanya, i el més dinàmic".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut