Iglesias anuncia que s'ampliaran els supòsits de baixa laboral per cuidar els fills en quarantena
Control de temperatura a un infant en una escola bressol gallega (EFE / Brais Lorenzo)

Iglesias diu ara que hi haurà baixa laboral per cuidar fills en quarantena preventiva

La ministra Montero, que va dir que la baixa només era per a pares i mares de fills positius de Covid, replica que "benvingut sigui" si la iniciativa tira endavant

RedaccióActualitzat

Tindran dret a baixa laboral els pares de fills obligats a fer quarantena perquè un company de classe ha donat positiu o és sospitós de Covid? 24 hores després que la ministra portaveu, María Jesús Montero, digués que no, ara el vicepresident espanyol Pablo Iglesias l'ha corregit. Iglesias ha anunciat que el Ministeri de Treball treballa en una ampliació dels supòsits d'"incapacitat temporal", és a dir, de baixa, per cobrir aquesta circumstància. 
 

En declaracions a La Sexta, Iglesias ha explicat que el plantejament de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, és que els progenitors es puguin acollir a una baixa que reconegui el 75% de la cotització: 

"El Ministeri de Treball està treballant ja perquè hi hagi una incapacitat temporal. Una incapacitat temporal que tingui reconegut almenys el 75% de les cotitzacions socials.

Això què vol dir? Si uns pares s'han de quedar amb els seus fills, ja sigui perquè se'ls ha recomanat la quarantena o per haver estat contagiats o per haver-hi estat exposats, es podran acollir a aquesta clàusula".

 

Iglesias ha anunciat que hi haurà baixa per cuidar fills en quarantena

 

"Estendrem la incapacitat laboral a aquests supòsits"

Iglesias encara ha anat més enllà i ha afegit que la baixa estarà pensada també en cas que el fill tingui febre, encara que no estigui en quarantena, per garantir que els pares se'n pugui fer càrrec i no l'hagin de deixar amb els avis, que són població de risc, o el portin a l'escola malalt: 

"Parlava ahir amb la ministra i li deia 'Yolanda, què passa si un pare i una mare veuen que els nens tenen febre?'. No han sigut diagnosticats encara amb la Covid. No els han dit que hagin d'estar quarantenats, però, per pròpia responsabilitat, no els poden portar a l'escola infantil o al col·legi, s'han de quedar amb ells.

Entre el Ministeri d'Inclusió i el Ministeri de Treball estendran aquesta incapacitat temporal també per aquests supòsits, és una qüestió de salut pública. No els podem dir als pares que no siguin responsables".

El dirigent d'Unides Podem s'ha mostrat convençut que la mesura entrarà en vigor "de manera imminent" i ha considerat "inacceptable" deixar pares i mares sense dret a baixa per aquest motiu. 
 


Montero, sorpresa: "Benvingut sigui" 

L'anunci d'Iglesias sembla haver agafat Montero per sorpresa (EFE / Fernando Villar)

 

La notícia sembla haver agafat per sorpresa la ministra portaveu, María Jesús Montero, que ha afirmat que si el vicepresident ha avançat que "Treball ja està preparant esborranys en aquestes qüestions, doncs benvingut sigui, però això és el que està vigent actualment".

D'aquesta manera ha fet referència al que va comentar aquest dimarts, quan va dir que el govern espanyol buscaria "mecanismes" per a la cura dels fills i va esmentar el programa Me Cuida, aprovat al principi de la pandèmia, que permet reduir la jornada (i també el sou) per poder conciliar. 
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Família Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut