Pablo Iglesias (EFE)
Pablo Iglesias (EFE)
Madrid

Iglesias demana el suport dels independentistes als pressupostos malgrat "la seva ràbia"

El líder de Podem creu que és una vergonya que condemnin a 9 anys de presó La Manada i demanin 25 anys per a Junqueras

RedaccióActualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat als independentistes el seu suport als pressupostos per al 2019 malgrat que entén i comparteix "la seva ràbia" després de les acusacions de la fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat

També ha afegit que el govern central "segurament no ha sabut ser audaç" en aquest assumpte.

En un míting a la Gran Trobada Municipalista de Podem, a Alcorcón (Madrid), Iglesias ha considerat "una vergonya" que els "violadors" del cas de La Manada hagin estat condemnats a 9 anys i ara es demani per a l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras 25 anys de presó pel procés.

Ha criticat aquesta petició de penes, però també l'actitud dels grups independentistes, per no voler donar suport als pressupostos, i fins i tot la del govern central.

Notícia relacionada: Junqueras avisa Iglesias que ERC no s'asseurà a negociar els pressupostos de l'Estat si Sánchez no té un gest amb els presos

El líder de Podem creu que això no ha de fer fracassar l'acord per aprovar els pressupostos i ha qüestionat "en què beneficia la situació processal dels presos polítics catalans que no s'apugi el sou mínim".

  "Per què ha de pagar la falta d'audàcia de l'actual govern la gent treballadora? Si aquests pressupostos no surten aprovats els principals perjudicats seran els treballadors i les treballadores i la gent corrent a Catalunya i Espanya."

 

Ha apel·lat als partits independentistes catalans perquè facilitin l'aprovació dels pressupostos malgrat les acusacions contra els líders del procés empresonats.

A ells els ha dit Iglesias que entén "la seva ràbia i escepticisme", i fins i tot els comparteix, davant un govern que "segurament no ha sabut ser audaç".

Per això ha demanat als independentistes catalans seguir empenyent "tots junts" i dialogar perquè el que hi ha en joc no són només uns pressupostos, sinó que Espanya estigui governada els pròxims anys pels progressistes o "que arribin els alumnes de Bolsonaro, el més semblant a l'extrema dreta a Espanya".

Per Iglesias és una vergonya que hi hagi una petició de 17 anys de presó per als Jordis, mentre que "el responsable d'una guerra il·legal i de la corrupció en aquest país es permet recórrer platós explicant el que és la democràcia", en referència a l'expresident del govern José María Aznar.


Així, ha conclòs que és "una vergonya" que a Espanya la llei "no sigui igual per a tots".

Iglesias ha apuntat que si finalment hi ha d'haver eleccions el 2019, Podem sortirà "a guanyar".

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatUnides PodemGovern empresonatProcés catalàPablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut