Pablo Iglesias en una compareixença al Senat com a vicepresident (EFE/Fernando Alvarado)
Pablo Iglesias en una compareixença al Senat com a vicepresident (EFE/Fernando Alvarado)

Iglesias demana a l'Audiència Nacional que aturi la imputació del Suprem pel cas Dina

En el recurs presentat, el vicepresident del govern espanyol considera que la seva imputació és arbitrària, injustificada i mancada de fonamentació

Pablo Iglesias ha demanat a l'Audiència Nacional que s'anul·li la petició d'imputació contra ell per part del jutge del cas Dina. En el recurs presentat, el vicepresident del govern considera que la seva imputació és arbitrària, injustificada i mancada de fonamentació. Per això ha carregat contra els arguments que dona el magistrat del cas, Manuel García-Castellón, i assegura que s'ha vulnerat el seu dret a defensa.

Iglesias nega els quatre delictes pels quals se l'acusa i recorda que la sala penal ja es va mostrar a favor seu. En el recurs, Iglesias demana la "nul·litat radical" de l'acte de García-Castellón. Argumenta que l'exposició del magistrat del Suprem "no té fonamentació" perquè no hi ha "proves que sustentin" les acusacions.

Per la defensa d'Iglesias, les proves "no poden defugir per les meres declaracions d'un testimoni amb enemistat manifesta" amb el vicepresident. Una al·lusió a l'exadvocat de Podem Manuel Calvente.

El líder de Podem també manté que va ser l'excomisari de policia José Manuel Villarejo qui va fer una còpia de la targeta mòbil de la seva assessora, Dina Bousselham. 

Iglesias recorda la interlocutòria de la mateixa sala penal que li va tornar el passat 16 de setembre la condició de perjudicat en la causa. El recurs del vicepresident espanyol insisteix en molts dels arguments d'aquesta resolució. Llavors, la sala penal va advertir que no hi havia més indicis que els que apuntaven a l'excomissari José Villarejo com a autor de la difusió de la informació robada.

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasTribunal Suprem Unides Podem
Anar al contingut