Iglesias considera Puigdemont un exiliat com els republicans fugits del franquisme

El vicepresident segon del govern espanyol torna a defensar l'indult dels presos i que puguin participar en política

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias considera que Carles Puigdemont és un exiliat i que la seva situació és comparable a la dels ciutadans que van fugir del franquisme.

Ho ha defensat, sense embuts, aquest diumenge, en una entrevista al programa "Salvados", de La Sexta.

Preguntat sobre si el considera un exiliat, com molts republicans que es van exiliar de la dictadura, Iglesias respon: "Ho dic clarament, crec que sí, crec que sí."

I ho ha argumentat d'aquesta manera:

"Carles Puigdemont si és a Brussel·les no és per haver robat diners a ningú ni per haver intentat enriquir-se, sinó per haver portat les seves idees polítiques fins a un extrem i per vies, segons el meu parer, errònies."


Unes vies, ha afegit, que "no tenen per què ser indiferents al dret". I unes idees que ha deixat clar que no comparteix, però per les quals admet que l'expresident de la Generalitat "s'ha fotut la vida per sempre".

Joan Carles I, el rei emèrit, en canvi, li mereix una "consideració moral" que "és completament diferent", perquè presumptament és fora d'Espanya per haver robat diners o per haver utilitzat targetes "black".

El vicepresident segon del govern espanyol, d'altra banda, ha tornat a defensar que els líders independentistes presos haurien de ser indultats i posats en llibertat.

I que, a més, han de poder representar les persones que els van votar.

Assegura que indultar els presos del procés forma part, en aquests moments, de la defensa dels interessos de l'Estat.

"L'interès de l'Estat requereix que en aquests moments els líders independentistes presos puguin estar no només lliures, sinó que puguin representar la ciutadania que els ha votat", ha dit Iglesias. I ha afegit: "Crec que soc claríssim."

 

En una trobada quan era president de la Generalitat, Puigdemont va regalar a Iglesias una biografia de Montserrat Roig
En una trobada quan era president de la Generalitat, Puigdemont va regalar a Iglesias una biografia de Montserrat Roig (ACN)

 

Puigdemont lamenta "l'onada d'incomprensió" que està rebent Iglesias

Des del seu compte de Twitter, Puigdemont ha lamentat "l'onada d'incomprensió que està rebent" el vicepresident segon del govern espanyol per unes declaracions amb les quals assenyala que s'ha "desmarcat" del que qualifica de narrativa de "criminalització" i "deshumanització" dels dissidents polítics.

Puigdemont assegura que Iglesias intenta construir "una societat que resolgui els seus conflictes polítics per la via de la política" i que, per aquest motiu, "mereix respecte i agraïment".

L'expresident de la Generalitat afirma que "no és sa, per a cap democràcia, que s'estigmatitzi les persones que lluiten políticament per objectius legítims" i desmenteix que Iglesias sigui "còmplice de cap estratègia independentista".

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasCarles PuigdemontGovern empresonatProcés catalàCasa Reial espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut