Auckland

Identifiquen una espècie de balena mai vista que va aparèixer morta l'any 2010 a la costa de Nova Zelanda

Es tracta de dos exemplars de balena picuda de Bahamondes, una espècie de la qual fins ara només s'havien localitzat restes òssies i es creia que s'havia extingit.

RedaccióActualitzat
Es tracta de dos exemplars de balena picuda de Bahamondes (Mesoplodon traversii), una espècie de la qual fins ara només s'havien localitzat restes òssies i es creia que s'havia extingit. Les dues balenes, una cria mascle de 3,5 metres i la seva mare de 5 metres de llarg, van ser localitzades a la platja d'Opape el desembre del 2010 però es va pensar que eren exemplars d'una espècie comuna a la zona, les balenes picudes de Gray.

L'anàlisi de l'ADN de les dues balenes va determinar que es tractava d'una altra espècie, la balena picuda de Bahamondes. Fins ara només es coneixien unes poques restes òssies trobades a Nova Zelanda i a Xile en un període de 140 anys.

La biòloga Rochelle Constantine, que ha participat en l'estudi de les dues balenes, considera que la troballa és molt important tenint en compte el temps que ha passat sense cap prova de vida d'aquest gran mamífer. Constantine ho justifica amb la possibilitat que la balena picuda de Bahamondes sigui una espècie que viu i mor només en aigües molt profundes de l'oceà i que sigui molt difícil que arribi arrossegada a la costa.

Anar al contingut