Barcelona

Identifiquen quins joves que han intentat suïcidar-se ho tornen a provar

Un estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu ha trobat que el 60% de joves que intenten suïcidar-se presenten problemes familiars, de desadaptació o de fracàs escolar

RedaccióActualitzat

L'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha identificat a través d'un estudi quins joves que han provat de suïcidar-se corren més risc
de tornar-ho a fer. Aquest centre de referència atén cada any una mitjana de 250 joves amb risc de suïcidi.

La Unitat de Conducta del Servei de Salut Mental de Sant Joan de Déu ha estudiat més de 800 casos atesos en els darrers anys al centre. Francisco Villar, psicòleg clínic i responsable de l'estudi, ha classificat aquests joves en tres grups:

"El 60% dels casos són nois que tenen problemes en molts àmbits del desenvolupament: a l'escola, a casa, amb els companys... Un 30% està més clarament identificat amb un trastorn mental. La resta són joves amb un funcionament normal, que no avisen i que davant d'un esdeveniment important fan aquesta temptativa d'una manera més inesperada."

De cada 100 joves, 9 ho tornen a provar en un termini de 6 mesos després de l'alta hospitalària. Solen pertànyer al primer grup, al dels joves amb molts problemes, i, contràriament al que se sol creure, la depressió no és determinant en els reintents.

Els tractaments orientats a l'adquisició d'habilitats com la gestió emocional, les habilitats socials o la resolució de conflictes poden ser molt útils en la prevenció de la conducta suïcida.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut