Bombardeig. Barcelona. Guerra Civil 1936-1939.
Itàlia busca els responsables dels bombardejos de Barcelona.
Roma

Identifiquen quatre comandaments militars italians responsables dels bombardejos sobre Barcelona

Se sap que en van ser 22, però les autoritats italianes només han pogut identificar aquests quatre comandaments militars italians responsables dels bombardejos sobre Barcelona durant la Guerra Civil. Hi ha una querella presentada per familiars de les víctimes.

Redacció/Catalunya InformacióActualitzat

Les autoritats italianes han pogut identificar quatre comandaments militars italians responsables dels bombardejos sobre Barcelona durant la Guerra Civil, segons han avançat fonts judicials a Catalunya Informació. Se sap que fins a 22 comandaments militars italians van participar en els atacs, però només se n'ha aconseguit reconèixer aquests quatre.

Com que els quatre van néixer entre el 1899 i el 1911, hi ha moltes probabilitats que estiguin morts i per això el jutjat ha començat una altra línia d'investigació a través de les autoritats espanyoles.

Després que Itàlia n'ha buscat els responsables, ara el jutge demanarà als ministeris de Defensa i Afers Exteriors el llistat d'aquesta unitat militar italiana ja que va ser condecorada amb una medalla militar col·lectiva i els va donar dret a una pensió.

A més a més, el jutjat de Barcelona tornarà a reclamar a les autoritats italianes que verifiquin una vegada més els seus arxius.

El jutjat de Barcelona investiga el cas arran de la querella presentada per familiars de les víctimes i d'una associació d'italians establerts a Barcelona.

Només amb els bombardejos del 1938 sobre la ciutat de Barcelona, els pitjors de la Guerra Civil, van morir un miler de persones i entre el 1937 i el 1939 van causar més de 4.700 morts a Catalunya.

 

 

Anar al contingut