Delsie Gayle i David Mesher, separats per un seient en un avió de Ryanair
Delsie Gayle i David Mesher, separats per un seient en un avió de Ryanair

Identifiquen l'home que va insultar una dona negra en un vol de Ryanair

La dona i la seva filla esperen una "disculpa pública" de la companyia aèria

RedaccióActualitzat

La policia del Regne Unit assegura que ha identificat l'home que divendres de la setmana passada va insultar una dona negra i va forçar que marxés del seu costat en un vol de Ryanair de Barcelona a Londres.

Segons alguns mitjans, es diu David Mesher, té 70 anys, viu a Birmingham, està retirat i té fama de problemàtic entre el veïnat.

El diari "Daily Mail" ha explicat que un reporter seu el va interpel·lar a casa seva i va preguntar-li si volia disculpar-se amb la dona. Mesher es va limitar a dir-li: "Ves-te'n, no tinc res a dir!"

Problema jurisdiccional

La policia d'Essex ha explicat que ha identificat Mesher i la dona i que ha passat la informació a les autoritats espanyoles. Segons ha dit el diputat laborista Karl Turner, que actua com a ministre de Transports a l'ombra, el delicte s'hauria comès en territori espanyol i això dificulta el cas:

"Ryanair ha fallat espectacularment, no només perquè va canviar la víctima de lloc i va permetre a l'home quedar-se al seu, sinó també perquè no van treure'l de l'avió per entregar-lo a les autoritats espanyoles. Ara hi ha un problema jurisdiccional."

"El podrien investigar les autoritats espanyoles, però serà difícil perquè o s'hauria d'entregar ell mateix o Espanya hauria d'activar una ordre de detenció europea. Per això el fet ha de ser delicte a Espanya i la condemna potencial ha de ser superior a 12 mesos."

Possible multa per "passatger conflictiu"

Segons assegura el digital El Confidencial, el Ministeri de Foment està estudiant sancionar l'home. D'acord amb la normativa, com a "passatger conflictiu" li podrien posar una multa d'un màxim de 5.000 euros.

També l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que pensa portar el cas a la fiscalia.

 


"Estava molt espantada"

La dona negra també l'han localitzat els mitjans britànics: es diu Delsie Eunice Gayle, té 77 anys i viu a Londres.

Entrevistada per les cadenes de televisió, Gayle ha assegurat que viatja sovint en avió i que mai l'havien insultada d'aquesta manera:

"Estava tan espantada, estava molt espantada. Per què em va insultar només pel color de la meva pell?"

La seva filla, Carol, que també anava en el vol de Ryanair, exigeix que aquesta companyia es disculpi públicament:

"La mare ja se sentia deprimida per la mort del meu pare, fa un any, i ara amb això de Ryanair encara s'hi sent més."

"El que voldríem és una disculpa pública amb la meva mare i que ensenyin als treballadors a afrontar situacions d'aquest tipus."

Totes dues han assegurat que mai més volaran amb Ryanair encara que els regalin els bitllets.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut