Serguei Skripal i la seva filla
Serguei Skripal i la seva filla
Salisbury

Identifiquen els autors de l'atac amb agent nerviós contra l'exespia rus Skripal

La policia britànica assegura que l'atac el van cometre diverses persones i que els sospitosos són russos

Actualitzat

La policia britànica creu haver identificat els autors de l'atac amb l'agent nerviós Novitxok contra l'exespia rus Serguei Skripal i la seva filla Iúlia el març passat a casa seva, a la ciutat de Salisbury, al sud-oest d'Anglaterra. Els investigadors estan convençuts que l'atac el van cometre diverses persones i que, "sens dubte els sospitosos són russos."

Els agents han fet un seguiment de les càmeres de videovigilància de Salisbury i han contrastat les imatges amb gent que va entrar al país en aquelles mateixes dates. També creuen que van posar la resta de la substància en un flascó de perfum que va ser trobat per Dawn Sturgess, la dona de 44 anys que va morir a principis de mes.

Serguei Skripal i la seva filla es van recuperar de l'atac amb Novitxok després de passar diverses setmanes a l'hospital.

El govern de Theresa May manté que Rússia hi està al darrere, cosa que Moscou nega, en un intercanvi d'acusacions que remet a l'època de la guerra freda i que ha desencadenat, també, una onada d'expulsions de diplomàtics en tots dos bàndols.

La policia britànica encara busca el lligam entre l'atac contra els Skripal i l'enverinament pel mateix agent nerviós de Dawn Sturgess i Charlie Rowley, fa dues setmanes, en una ciutat situada a només 8 quilòmetres de Salisbury. La dosi de Novitxok a què van estar exposats era 10 vegades superior a la que van rebre Serguei i Yulia Skripal.

ARXIVAT A:
Espionatge
Anar al contingut