Berlín

Identifiquen el sospitós de l'atac de Berlín i la fiscalia ofereix una recompensa de 100.000 euros

És un tunisià de 24 anys a qui havien denegat l'asil com a refugiat i que havia estat sota vigilància dels serveis secrets

RedaccióActualitzat

Berlín intenta recuperar la normalitat després de l'atemptat amb camió de dilluns, un atac reivindicat per Estat Islàmic. El sospitós de causar la massacre en un mercat de Nadal es va poder escapar i no se sap on és. La policia alemanya l'ha identificat pels documents trobats en el camió. Es tracta d'Anis Amri, un tunisià de 24 anys, fitxat i vigilat durant uns mesos per la policia alemanya. S'ha dictat una ordre de detenció i captura contra ell i la fiscalia ofereix una recompensa de 100.000 euros a qui aporti pistes per detenir-lo. Li havien denegat l'asil com a refugiat. Va armat i podria estar ferit.

 

 

Aquest estiu, el sospitós va ser detingut amb documents falsos quan viatjava a Itàlia. La seva petició d'asil va ser rebutjada, però, per conflictes administratius entre Tunísia i Alemanya, no van arribar els papers necessaris per expulsar-lo fins dos dies després de l'atemptat. Un expedient que ha escalfat encara més els que veuen una connexió entre l'atemptat mortal i la política de refugiats d'Angela Merkel, a qui acusen d'haver perdut el control de la situació. Aquesta nit passada, una manifestació antifeixista a Berlín ha superat amb escreix una concentració de la ultradreta alemanya contra els refugiats.

Un equip del cos especial de la policia alemanya (SEK) ha registrat sense èxit dos habitatges a Berlín buscant el sospitós de l'atac de dilluns, segons ha informat el diari "Die Welt". En paral·lel, la policia tunisiana ha interrogat la família del sospitós.

De l'atemptat, se'n saben més detalls. L'autòpsia ha permès saber que el conductor del camió, un jove polonès, era viu en el moment de l'atropellament i que va forcejar amb l'atacant per aturar-lo. Pels senyals que s'han trobat al cos, l'home va ser ferit amb arma blanca, probablement en intentar evitar l'atropellament. La mort l'hi va causar una pistola de poc calibre, amb la qual el terrorista li hauria disparat diverses vegades abans de fugir.

L'atemptat a Alemanya ha provocat un augment de les mesures de seguretat arreu d'Europa. Alguns països han apujat el nivell d'alerta antiterrorista. França ha reforçat els controls fronterers amb Alemanya per evitar la fuga del principal sospitós. A Londres, la policia ha tallat al trànsit els carrers propers al palau de Buckingham, com a mesura de seguretat durant la popular cerimònia del canvi de guàrdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut