Un metge dels serveis secrets, segon sospitós de l'enverinament de l'exespia Skripal

RedaccióActualitzat

Una web especialitzada en periodisme d'investigació ha identificat el segon dels ciutadans russos sospitosos de l'enverinament de l'exespia rus Sergei Skripal i la seva filla. Es tractaria d'Aleksandr Mixkin, de 39 anys, metge dels serveis secrets militars del Kremlin, que va entrar al Regne Unit amb un passaport fals.

Al setembre va ser acusat per la justícia britànica amb el nom fals que havia utilitzat: Alexander Petrov. Segons la web Bellingcat, fins al setembre del 2014 l'adreça oficial de Mixkin a Moscou coincidia amb la del quarter general dels serveis d'intel·ligència.

La mateixa web ja va identificar l'home que l'acompanyava com a Anatoli Txepiga, coronel del servei d'intel·ligència rus. Aquest havia estat també acusat sota el nom de Ruslan Boixirov. 

Els dos suposats espies van declarar al canal rus RT que havien anat a Salisbury de turisme. Fins ara, el govern rus ha negat qualsevol acusació i Putin va arribar a dir que els sospitosos eren civils i no espies.

Skripal i la seva filla van ser enverinats a Salisbury, al març, amb l'agent nerviós Novitxok. A tots dos els van donar d'alta, però al juliol va morir una dona que havia entrat en contacte accidentalment amb el tòxic.

La policia britànica ha dit que no fa comentaris sobre aquestes especulacions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut