Imatge de l'agressió a un sanitari la setmana passada al metro de Madrid
Imatge de l'agressió a un sanitari la setmana passada al metro de Madrid

Detingut el presumpte agressor d'un sanitari al metro de Madrid

Com a conseqüència del cop, la víctima ha patit una lesió en un ull

Actualitzat

El presumpte autor de l'agressió a un sanitari dijous passat al metro de Madrid ha estat detingut aquest dilluns a la tarda també a Madrid, segons ha anunciat la Policia Nacional.

 

 

El detingut és un jove de 19 anys a qui s'atribueix presumptament un delicte de lesions greus. La detenció es va fer al barri madrileny de Villaverde, quan el detingut anava a casa seva per recollir efectes personals, la qual cosa fa pensar la policia que probablement volia ocultar-se en un altre lloc.

A més, el jove s'ha canviat el color dels cabells i ocultava les arracades per evitar que se'l reconegués.

Aquest dilluns, una persona va acudir als jutjats per declarar que coneix el presumpte agressor i aportar dades personals, segons han explicat fonts pròximes al cas a l'agència EFE. Paral·lelament, els responsables de la investigació han pres declaració a les dues persones que acompanyaven l'individu en el moment de l'agressió.


Operat aquest dilluns

Dijous passat, en un comboi de la línia 1 del metro, a l'estació d'Alto del Arenal, un sanitari va recriminar a un passatger que no portés mascareta, i aquest l'hauria colpejat a la cara amb un puny americà. Arran de l'agressió, el sanitari té una lesió en un ull com a conseqüència del fort cop.

Les imatges de l'agressió han circulat aquest cap de setmana a les xarxes socials, en un vídeo en què se sent com l'agressor diu "tant de bo et moris" abans de baixar del metro:

 

 

El Consell d'Infermeria condemna la "brutal agressió"

El Consell General de la Infermeria d'Espanya ha condemnat la "brutal agressió". En un comunicat, asseguren que el sanitari va "actuar en defensa de la salut i la seguretat dels ciutadans".

Els infermers reivindiquen que els professionals sanitaris "s'han jugat la vida pels ciutadans lluitant cada dia contra aquesta pandèmia i, de fet, se la continuen jugant perquè, malgrat la immunització, sempre hi ha un risc de contagi i recontagi amb totes les seves possibles conseqüències":

"El que va fer el nostre company infermer és el que hauria fet qualsevol ciutadà responsable en defensa de la salut de tots, l'ús de la mascareta en espais tancats és obligatori i és inacceptable i repulsiu que algú respongui amb una agressió."

 

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Policial
Anar al contingut