Lleida

Identificat el presumpte estafador de Lleida que usava el mètode del "fals amic"

Sis persones han denunciat un home que actuava de nit i que els va demanar diners després de guanyar-se la seva confiança amb dades molt personals

Actualitzat
A Lleida, els Mossos han identificat el presumpte autor d'una estafa a petita escala que ja ha tingut, com a mínim, sis víctimes. El mètode no és nou, de fet, la policia ja el té tipificat com el del "fals amic". El presumpte estafador es fa passar per un conegut, dóna dades personals de la vida de la víctima i així s'arriba a guanyar la seva confiança. D'aquesta manera, aconsegueix petites quantitats de diners que, en cap cas, superen els 400 euros.

La policia té denúncies d'aquest tipus d'estafa des de principis d'any i se sap que l'home actua per la zona del centre de Lleida. Després d'una investigació, els Mossos d'Esquadra ja saben qui és i l'acusen d'un delicte lleu per estafa. El cas ja ha arribat als jutjats de Lleida.

Les víctimes el descriuen com un home d'entre 30 i 40 anys, baixet, amb sobrepès, cabell ros i barba. Es fa dir Joan Balcells i acostuma a actuar de nit. "Em crida pel nom i cognoms complets, em diu que tinc 34 anys i em diu el nom de dos amics meus", explica en Ferran Grau, una de les víctimes d'aquest presumpte estafador. "L'home t'explica una història, molt emocionat, i et demana diners".

Després d'explicar la història i guanyar-se la confiança de la víctima, demana diners de forma molt tranquil·la. L'home no sostrau informació a les víctimes, sinó que la dóna sense que li diguin res. "Aquest senyor em reconeix o sap qui sóc", diu en Ferran Grau. Ara, gràcies a la descripció de les víctimes, els Mossos d'Esquadra ja el tenen identificat i saben qui és.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut