La portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, en la roda de premsa d'aquest dilluns (ACN)
La portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, en la roda de premsa d'aquest dilluns (ACN)
Barcelona

ICV rebutja sumar-se al full de ruta i EUiA vol incloure-hi els federalistes

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, defensa "un acord molt ampli, del 80% dels catalans i catalanes, independentistes, sobiranistes i federalistes"

Actualitzat

La portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds, Laia Ortiz, ha assegurat que la formació ecosocialista no se sumarà al full de ruta que diversos partits i entitats sobiranistes van rubricar divendres perquè no volen participar en "estratègies electorals que no porten enlloc". Per Ortiz, el full de ruta és un document amb "inconcreció" i ha reivindicat poder decidir sobre tot, no només sobre la relació entre Catalunya i Espanya.

La candidata d'Iniciativa a la coalició Barcelona en Comú pensa que la prioritat és estendre el procés sobiranista d'una manera "transversal", per la qual cosa ha instat partits i entitats a actuar en conseqüència. "El que diem clarament és que el 27-S són unes eleccions per decidir sobre tot i que no acceptarem dreceres sobre possibles plebiscits", ha assenyalat.

EUiA demana un full que inclogui els "federalistes"

Per la seva banda, els socis d'Iniciativa, EUiA, signants del preacord de divendres, són partidaris que sigui un full de ruta "molt ampli". El coordinador general del partit, Joan Josep Nuet, ha demanat que l'acord inclogui el "80% dels catalans" i agrupi totes les tendències que estan a favor del dret a decidir, inclosos els federalistes.

Nuet creu que en un full de ruta que només inclogués el 44%, en referència als partidaris de la independència segons el darrer CEO, "molt probablement" el seu partit no hi participaria. "EUiA defensa un acord molt ampli, del 80% dels catalans i catalanes, independentistes, sobiranistes i federalistes".

El coordinador general de la formació ha criticat les "mancances socials" del principi d'acord actual, per la qual cosa ha instat Iniciativa i la CUP a involucrar-se en aquest àmbit. A més, ha insistit que el full de ruta hauria d'incloure com a "única manera de culminar el procés" un referèndum d'autodeterminació.

Anar al contingut