Cerdanyola del Vallès

ICV-EUiA proposa ampliar la limitació dels 80 km/h a tot l'Estat

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals, Joan Herrera, ha visitat aquest dissabte el sincrotó de Cerdanyola del Vallès, des d'on ha llançat algunes de les seves propostes de campanya. Per evitar alts nivells de contaminació, el candidat ecosocialista ha suggerit que la limitació de la velocitat a 80 quilòmetres per hora s'estengui a tot l'Estat. Herrera també creu que seria necessari crear un fons estatal per impulsar les ecociutats.

Actualitzat
Herrera ha proposat aquest dissabte des de Cerdanyola del Vallès ampliar la limitació de 80 quilòmetres per hora a entorns metropolitans per protegir la salut i disminuir la sinistralitat. Entre les seves propostes per reduir la contaminació, el candidat ecosocialista també ha plantejat al govern construir 500 quilòmetres de tramvies i autobusos en pista pròpia en quatre anys, a més d'un pla d'extensió dels carrils BUS-VAO als municipis amb més de 50.000 habitants d'acord amb les comunitats.

En aquest sentit, Herrera proposa crear un fons de finançament estatal que, gestionat per les comunitats autònomes i els ajuntaments, permeti impulsar polítiques d'ecologia urbana per promoure el canvi cap a "ecociutats", ciutats més sostenibles.

Durant una visita al sincrotró de Cerdanyola del Vallès, ha explicat que l'esmentat fons ha de destinar-se a polítiques per millorar la mobilitat.

Herrera no ha volgut concretar la xifra d'aquest fons, tot i que ha explicat que els diners han de procedir de part dels que actualment es destinen al Ministeri de Foment, i del qual es destinen al d'Indústria i Energia. "Actualment, el 98% dels diners del Ministeri de Foment es destinen a infraestructures i només un 2% a la gestió de la mobilitat", ha advertit.
Anar al contingut