Barcelona

ICV-EUiA allarga la mà a Mas pel concert econòmic però votarà en contra de la seva investidura

El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha confirmat que la seva formació acompanyarà CiU en el procés de demanar un pacte fiscal per a Catalunya en la línia del concert econòmic. Ho ha dit després de la presa de contacte que ha tingut aquest dimecres a la tarda al Parlament amb Artur Mas. Herrera ha explicat, però, que el seu grup votarà en contra de la investidura de Mas com a nou president de Catalunya. El líder ecosocialista és el tercer polític que passa pel despatx de la vicepresidència segona del Parlament per reunir-se amb Mas després que aquest dimarts a la tarda ho va fer el socialista Joaquim Nadal i aquest dimecres al matí, la popular Alícia Sánchez-Camacho.

Actualitzat
El cap de files d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha sortit de la primera reunió amb el futur president de Catalunya amb una de freda i una de calenta. Herrera ha afirmat que el seu grup acompanyarà CiU en el procés per demanar a Madrid un nou pacte fiscal per a Catalunya en la línia del concert econòmic. L'ecosocialista ha justificat la mà estesa a CiU en aquest àmbit perquè considera que cal una resposta unitària a la sentència de l'Estatut i ha confirmat la voluntat dialogant del seu grup en qüestions relacionades amb l'autogovern.

I ara la freda: Herrera ha confirmat que malgrat això votaran en contra de la investidura d'Artur Mas com a 129è president de la Generalitat de Catalunya. Aquest anunci no ha estat cap sorpresa, ja que hi ha molts motius que separen les dues formacions com ara les polítiques mediambientals, les mesures fiscals de reducció d'impostos o l'eliminació de l'obligatorietat de circular a 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana de Barcelona, unes qüestions, per cert, que no s'han abordat en la reunió entre els dos líders. La reunió entre Artur Mas i Joan Herrera s'ha iniciat a dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dimecres i ha acabat poc abans de les sis de la tarda.

Tres trobades fetes i tres més per fer


Unes quantes hores abans de la reunió amb Herrera, el futur president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit amb la presidenta del PP català. Alícia Sánchez-Camacho ha posat de manifest que no es tanca a facilitar la investidura d'Artur Mas com a president català, però li ha exigit que "aparqui" la reivindicació d'un concert econòmic per a Catalunya i que doni prioritat a superar la crisi.

Artur Mas té previst continuar aquest dijous la ronda de contactes amb una entrevista al migdia amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, i a la tarda amb el cap de files de Ciutadans, Albert Rivera. Mas va encetar les reunions aquest dimarts amb qui serà el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut