Badalona

ICV denunciarà el PP de Badalona a la fiscalia per "fomentar el racisme"

Iniciativa per Catalunya denunciarà davant la Fiscalia la campanya del Partit Popular de Badalona que vincula immigració i delinqüència. El president del PP en aquesta ciutat, Xavier García Albiol, s'ha refermat en el contingut dels pamflets motiu de la polèmica. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", García Albiol ha assegurat que la majoria dels gitanos romanesos cometen delictes a Badalona.

Actualitzat
Els advocats de la formació ecosocialista estan recopilant informació sobre aquesta campanya així com les declaracions de membres del PP badaloní per fonamentar la denúncia que presentaran davant la fiscalia.

El president del grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Badalona, Carles Sagués, ha explicat que la denúncia es basa en el fet que la campanya del PP incompleix el codi penal, que "parla del delicte d'enaltiment de la xenofòbia i del foment de la xenofòbia i del racisme. Creiem que en base a aquests arguments i articles, el senyor Xavier García Albiol hauria de ser inhabilitat del càrrec públic que ostenta en aquests moments".

ICV considera que Alícia Sánchez-Camacho hauria d'inhabilitar el líder del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ordenar la retirada de la campanya i demanar disculpes a la ciutadania de Badalona, a la Federació de Gitanos de Catalunya i a la comunitat romanesa. I no és la primera vegada que García Albiol utilitza aquest tipus de propaganda racista.

El Partit Popular de Catalunya ha respost a una d'aquestes peticions i ha demanat perdó al col·lectiu romanès per la campanya del PP badaloní i les afirmacions de Xavier García Albiol. No obstant això, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha evitat demanar la dimissió o prendre accions contra ell.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut