L'Hospitalet de Llobregat

ICV busca mobilitzar l'electorat d'esquerres contra les polítiques de la troica

Actualitzat

Iniciativa espera que les polítiques de retallades passin factura els partits de dretes en aquestes eleccions europees. El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha agafat el relleu de Raül Romeva com a candidat ecosocialista al Parlament Europeu reivindicant que "el benestar és una lluita conjunta de tots els europeus".

En un acte a la Farga, de l'Hospitalet de Llobregat, els ecosocialistes s'han reivindicat com a "euroinsubordinats a favor d'Europa, però no d'aquesta Europa". Durant la seva intervenció, el candidat d'ICV-EUiA ha proclamat la seva formació com la "garantia" d'una "alternativa" a les polítiques d'austeritat imposades des de la troica, acceptades de forma "entusiasta" pel PP i amb la "complicitat" de PSOE i CiU. És per això que ha cridat a "omplir" les urnes de "drets i dignitat", després d'haver "omplert" els carrers: "votar ja no és sols un dret; és un acte de dignitat democràtica", ha afegit.

Entrevistat al programa "2324", Urtasun ha alertat que, en els darrers anys, s'ha posat "en qüestió" l'estat del benestar a Europa creant una "autèntica alarma social". És per això que el candidat ecosocialista s'ha compromès a intentar "convèncer la gent per crear un gran front al Parlament Europeu" per "revertir aquestes polítiques". Iniciativa es fixa com a objectiu "que l'electorat d'esquerres vagi a votar" el 25 de maig.

Urtasun també s'ha compromès a ser una "veu molt contundent a favor del dret a decidir" a Brussel·les i a fer que la Comissió Europea "impulsi el diàleg" i faci que el govern espanyol negociï la celebració de la consulta.

Un candidat debutant

És la primera vegada que Urtasun es presenta com a cap de llista a les europees, encara que no li falta experiència a les institucions comunitàries, perquè durant quatre anys ha estat assessor de Romeva a Brussel·les. Urtasun s'ha queixat que, en la darrera legislatura, "hi ha hagut poca perspectiva d'interès comú europeu" i ha reclamat que es "torni a posar l'interès europeu al davant de tot".

El candidat d'ICV-EUiA, que amb 32 anys és el segon més jove després del socialista Javi López, posarà èmfasi durant la campanya que la coalició defensa "tots" els drets, tant els nacionals com els socials, i s'erigeix així en "alternativa" a les polítiques d'austeritat. D'aquí el lema: "Els nostres drets: la nostra dignitat".

Iniciativa celebrarà l'acte central el 17 de maig al Prat. Durant la campanya comptarà amb la presència de líders nacionals i europeus, com el d'IU, Cayo Lara, o la candidata de Els Verds a presidir la Comissió Europea, Ska Keller, a més de membres del partit grec Syriza.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut