Miquel Iceta ha comparegut en roda de premsa al Parlament de Catalunya

Iceta:"Seria un gran error perdre l'oportunitat que un català presideixi el Senat"

Sánchez demana als independentistes que reflexionin i considera que un veto seria "un mal començament"

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta, recentment proposat com a president del Senat per Pedro Sánchez, ha comparegut per dir que se sent molt honorat per aquest fet i que espera que tots els partits respectin "les regles de cortesia bàsica no escrita" que permeti ser nomenat representant del Parlament de Catalunya. 

"Espero que no es trenquin els ponts de confiança. Seria un gran error que el parlament deixés passar l'oportunitat que un català presideixi la cambra territorial"

Iceta ha declarat que confia que el ple de la setmana vinent ho pugui confirmar després que JxCat, ERC i la CUP hagin forçat l'ajornament de la seva designació com a senador.

El líder del PSC ha assegurat que no oferirà contraprestacions als grups del Parlament perquè facilitin la seva designació com a senador autonòmic, un pas imprescindible perquè pugui ser president del Senat.

  "No penso mercadejar amb la meva candidatura", ha explicat

El primer secretari dels socialistes catalans ha subratllat que, de sempre, ha defensat el federalisme i la reforma com a via "per resoldre el problema que ara mateix bloqueja la política en aquest país".

Miquel Iceta ha agraït al ex-president de la Generalitat, Josep Montilla, que li cedeixi el seu lloc en el Parlament. 

Sánchez crida als independentistes a reflexionar

Per la seva banda, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, demana als partits independentistes i a la resta de forces del Parlament que reflexionin sobre la proposta perquè Miquel Iceta sigui el nou president del Senat, ja que, segons ha dit, vetar una persona que ha defensat sempre el diàleg dins de la constitució "és un mal començament".

Sánchez ha demanat als independentistes que no posin traves al nomenament de Miquel Iceta com president del Senat. A la seva arribada a la cimera informal de la Unió Europea en Sibiu, Romania, Sánchez ha fet una crida perquè que es replantegin aquest veto.

"Jo espero que reflexionin, -ha dit- que deixem a un costat el veto, el bloqueig, la polarització, i pensem a revitalitzar el Senat com a cambra territorial així com l'Estat autonòmic"

 

 

En la seva opinió, aquesta és una qüestió clau en les relacions entre el PSOE i els defensors de la independència.

"Vetar una persona que sempre ha defensat el diàleg, que ha bastit ponts, és un mal començament. Espero que ens respectin com nosaltres sempre hem respectat el dret de totes les forces a triar als seus representants".

Sánchez ha fet aquestes declaracions, a la premsa nacional i internacional, just abans d'entrar en la reunió de la Unió Europea.

ARXIVAT A:
PSCMiquel Iceta
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut