Iceta no veu "condicions per al diàleg" fins després de les eleccions espanyoles i catalanes

El primer secretari del PSC afirma que s'entrarà "en una dinàmica electoral desfermada" que farà molt difícil arribar a acords

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta diu que la decisió sobre l'avançament d'eleccions generals només correspon a Pedro Sánchez i que, sigui com sigui, s'obre un període molt complicat per arribar a acords. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el primer secretari del PSC ha avisat:

"Fins que no hi hagi unes eleccions a Espanya i unes eleccions a Catalunya no hi haurà condicions per al diàleg. A la política catalana no està clar qui mana."

Segons Iceta, hi ha un abans i un després arran del rebuig dels pressupostos de Sánchez al Congrés. La dinàmica electoral ho marcarà tot, ha assegurat:

"Decideixi el que decideixi, entrarem en una dinàmica electoral desfermada. Tots els partits només tindran al cap les eleccions i, per tant, tot el que facin i diguin vindrà filtrat per aquest sedàs. Per tant obrirem una etapa en la qual encara seran més difícils els acords entre forces polítiques."

 

I ha estat especialment dur a l'hora de valorar el no dels independentistes als comptes de l'Estat:

"Ha faltat intel·ligència política per part de l'independentisme. Davant de donar estabilitat a un govern progressista i dialogant, s'ha estimat molt més abraçar-se a les dretes per tombar el govern de Pedro Sánchez. Error."

 

ARXIVAT A:
Miquel IcetaEleccionsPedro SánchezPressupostos Generals de l'EstatProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut