Barcelona

Iceta retreu a Junts pe Sí i la CUP que la majoria els permet governar, "però no perseguir la independència exprés"

RedacccióActualitzat

Miquel Iceta, líder del PSC a Catalunya ha començat dient que tenia el costum de fer les coses com cal però que en tot cas res treia legitimitat ni importància al debat que s'estava fent al Parlament. De totes maneres Iceta ha argumentat que passi el que passi ha d'estar emparat amb l'Estatut i les lleis vigents. Una legalitat refrendada per la ciutadania.

El temps que ha passat de les eleccions fins ara, des del punt de vista del PSC, no habilita al govern a emprendre un camí cap a la independència.

També ha argumentat que s'ha produït una subhasta amb exclusions de persones i moviment de diputats d'un grup a l'altre i que això li ha semblat lleig. El que surt de les urnes és el que és, ha afegit.

Ha explicat Iceta que Junts pel Sí i la CUP son dues forces que no van voler explorar altres escenaris d'acord. S'ha de pensar si això és el més convenient pel país. Es dona via al procés i a refundar Convergència. Es creen dos grups. És la idea de la vella política catalana de separar entre bons i dolents.

En mig d'aquests pensaments Iceta ha preguntat a Puigdemont si parlaria o pactaria amb el 52% dels ciutadans que pertanyen grups que no son partidaris del seu full de ruta. Espera que des d'ara el tarannà sigui més obert i el nou president atengui i treballi amb els altres grups parlamentaris.

Iceta també espera que el nou president parli de la desgovernalització dels mitjans de comunicació, un tema que segons ha dit també era important.

Miquel Iceta ha formulat diverses preguntes a Puigdemont:

És vigent la pregunta del 9N sobre la declaració d'Independència? Pensa desplegar-la amb decisions de govern? És aquest el seu pla de govern? Pensen deixar les institucions catalanes fora de la llei? En aquest cas en el nostre grup, ha dit, no trobaria comprensió ni solidaritat.

Iceta ha dit que ha trobat a faltar mencions dirigides als joves, a les dones i a la lluita contra la corrupció.

En el moment de donar explicacions sobre el seu suport o no, el líder del PSC, ha dit que la seva era la mateixa resposta que els socialistes van donar a l'anterior candidat de Junts pel Sí, i que, per tant, exposaven les tres negatives: No a la independència, no a la il·legalitat, no a la investidura. I aquesta resposta la donava Iceta perquè creu que Catalunya necessita estabilitat.

El líder del PSC pensa que cal resoldre l'encaix de Catalunya amb Espanya gràcies al diàleg i arribar a un federalisme, un acord més factible,

La majoria de Junts pel Sí els habilita per governar però no per "perseguir la independència exprés".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut