Sant Joan Despí

Iceta: "No podem jutjar el judici com si fos un partit de futbol"

En una entrevista al programa "Més 324", el primer secretari del PSC diu que el govern ha de retirar els llaços grocs

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat no analitzar el judici del procés "com si fos un partit de futbol", per molt que s'estigui televisant. El líder del PSC ha dit que no segueix el judici generalment, però que n'ha vist algunes declaracions.

Iceta no ha volgut fer valoracions sobre el judici, però ha assenyalat que, durant les declaracions, els acusats van explicar la seva versió, "i hi tenen tot el dret, però després venen els testimonis i també diuen la seva versió". El primer secretari del PSC ha defensat l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, després del polèmic interrogatori de la setmana passada:

"Coneixent Enric Millo, no va mentir, va dir el que va veure i interpreta"

En una entrevista al programa "Més 324", Iceta ha afirmat que, després de la sentència, caldrà obrir una nova etapa a la política catalana, que "necessàriament" passarà per unes noves eleccions al Parlament.

"Hem arribat a un judici per un fracàs de la política, espero que el judici no ens impedeixi fer política"

 

 

"Les institucions han de ser neutrals"

Durant l'entrevista, Iceta ha dit que el govern ha de complir la resolució de la Junta Electoral que l'obliga a retirar els llaços grocs i les banderes estelades dels edificis públics que depenen de la Generalitat. El líder dels socialistes catalans ha recordat que, si considera que és una resolució injusta, l'executiu la pot recórrer:

"Si, permanentment, en les institucions que han de ser neutrals, hi figuren símbols que no són de tots, és un problema"

Sobre la manifestació d'aquest dissabte a Madrid, amb el lema "No hi ha democràcia sense dret a decidir", ha assenyalat: "Si la frase de la capçalera és veritat, és que no hem viscut 40 anys en una democràcia."

Sobre la sortida política que cal a Catalunya, ha apuntat que la solució "s'haurà de sotmetre al vot dels ciutadans". Aquesta solució "podria ser un nou Estatut", però també ha obert la porta "a un pacte d'un altre ordre". En qualsevol cas, ha afegit que ho veu "molt llunyà i molt difícil":

"Encara no tenim els dirigents capaços d'afrontar un procés de negociació sobre un tema complex com aquest"

 

ARXIVAT A:
Miquel IcetaPSCProcés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut