Iceta: "No hi haurà independència, ni referèndum, ni autodeterminació"

RedaccióActualitzat

La plana major del Partit Socialista ha desembarcat a Tarragona. El president espanyol, Pedro Sánchez; la cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, han centrat els seus discursos a carregar contra l'independentisme.

El més contundent i vehement ha estat Miquel Iceta, després d'una setmana marcada per les seves declaracions al diari basc "Berria" en què assegurava que, si el 65% dels catalans volen la independència, la democràcia haurà de trobar un mecanisme per habilitar-la. Iceta ja va rectificar i avui ha deixat clar que "no hi haurà referèndum":

"Nosaltres defensarem l'autogovern dels que volen un 155 permanent i dels que volen una via unilateral i il·legal que posa l'autogovern en perill. Nosaltres volem un diàleg dins de la llei, però que ningú no s'enganyi no hi haurà independència, no hi haurà referèndum, no hi haurà autodeterminació, però tampoc hi haurà la condemna a aquest país a no tenir institucions d'autogovern"

En un acte al recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona, Pedro Sánchez també ha reiterat que no hi haurà independència perquè, diu, Catalunya no ho vol. Els demana que siguin valents i que diguin als catalans que els han enganyat, i que el que vol Catalunya és la convivència, no la independència:

"Ells mateixos saben, l'independentisme i la dreta, que la independència no passarà perquè els mateixos catalans no volen la independència. Catalunya el que vol és la convivència"

 

 

Dreta i independentistes "s'adoren"

Un altre dels blancs de les crítiques dels socialistes és la dreta. Iceta els compara amb els independentistes i assegura que s'adoren:

"La dreta i els independentistes es necessiten, s'estimen, s'adoren"

Sánchez també ha carregat contra la dreta. Juntament amb els independentistes els ha demanat que siguin valents i "deixin de mentir":

"Catalunya el que vol és la convivència, que deixin de mentir, que siguin valents i els diguin als catalans 'us hem enganyat, volem tornar al camí constitucional i estatutària, reforçar l'autogovern"

El líder del PSOE acusa a la dreta i als independentistes, a "separatistes i separadors" de voler una terra només per ells.

"Què tenen en comú l'independentisme i la dreta que van tombar uns pressupostos que eren bons per als catalans i per al conjunt d'espanyols? El que tenen en comú és que interpreten la política com un instrument de confrontació"

 

 

La ministra i candidata Meritxell Batet ha coincidit amb Iceta a denunciar que "quan governa la dreta" és justament "quan hi ha més perill per a Espanya" i quan s'agreuja la "crisi territorial". Batet ha acusat Ciutadans de generar conflicte:

"Totes les declaracions que fan és per alimentar el conflicte. Fan viatgets a Waterloo per alimentar el conflicte, insulten als adversaris polítics per alimentar el conflicte. Els socialistes fem, decidim, proposem i parlem per fer tot el contrari, per generar convivència"

 

Elogi a Iceta

Després de les crítiques a Iceta, Sánchez ha defensat el paper del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Diu que s'hauria de "saber el que va fer per Catalunya i per Espanya", durant l'octubre del 2017. El líder del PSOE diu que Iceta va fer "moltes coses":

"Gràcies, Miquel, pel teu compromís amb Catalunya i amb Espanya"

 

 

Alcaldes candidats

A l'acte ha intervingut l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, que ha destacat que els progressistes són "molts més" que "aquells que fan el discurs de l'odi", en referència a Vox, i ha proclamat: "La convivència guanyarà a la independència també a Catalunya".

També ha exercit d'amfitrió Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció, que ha recordat els "insults, desqualificacions i escraches" que van patir els socialistes l'1-O per "defensar la democràcia i la legalitat".

ARXIVAT A:
Eleccions 28APSCPSOEPedro SánchezMiquel Iceta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut