Barcelona

Iceta no descarta un pacte del PSOE amb Ciutadans per fer fora el PP de La Moncloa

Iceta assegura que "per sortir de l'embolic hem de canviar Mas i Rajoy"

RedaccióActualitzat

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, no descarta un pacte del PSOE amb Ciutadans després de les eleccions generals per desallotjar el PP de La Moncloa.

En una entrevista a l'agència Europa Press, Iceta assegura que "per sortir de l'embolic hem de canviar Mas i Rajoy" i això pot implicar buscar aliances. El líder del PSC diu que la prioritat és que Pedro Sánchez guanyi les eleccions espanyoles. I a partir d'aquí, parlar amb la resta de forces:

"El PSOE ha aconseguit una centralitat que l'habilita per arribar a acords amb altres forces polítiques"

Iceta posa d'exemple els pactes a les comunitats autònomes, com el d'Andalusia amb Ciutadans. A Lleida, Àngel Rosa també ha obtingut els vots de Ciutadans per la investidura.

Iceta ha recordat que el PSOE també ha pactat amb Podem en altres autonomies com Castella-la Manxa, Extremadura, Aragó i Illes Balears, on s'han sumat també altres formacions.

No a Catalunya Sí que es Pot

En l'entrevista, el líder del PSC descarta trencar la federació amb el PSOE per incorporar-se a l'acord que ja han fet Iniciativa i Podem per tenir grup propi al Congrés dels Diputats.

Iceta explicat que no es plantegen ara aquest objectiu, ja que el que els interessa és anar de la mà amb el PSOE per reformar la Constitució per solucionar l'encaix de Catalunya a Espanya.

El PSC insisteix en la seva proposta de reforma constitucional, una proposta que, segons la seva opinió, pot tenir el suport majoritari de la ciutadania: "Creiem que això té un camp molt ampli i pot tenir el suport majoritari de la gent".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut