Barcelona

Iceta insta Mas a no desplegar la resolució independentista per no situar-se fora de la llei

Miquel Iceta ha criticat que, "per mantenir-se en el càrrec", Mas "està disposat a una presidència reduïda"

RedaccióActualitzat

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha argumentat el seu vot contrari a la investidura d'Artur Mas a la presidència de la Generalitat. Iceta ha qualificat de gran error la resolució independentista aprovada dilluns al Parlament. En la seva intervenció al segon debat d'investidura, el dirigent socialista ha explicat que "no volem que les institucions catalanes se situïn fora de la llei, en rebel·lia davant la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional", i ha instat Mas a no desplegar la resolució.

Miquel Iceta ha criticat la proposta del candidat de delegar funcions en altres membres del govern. "Per mantenir-se en el càrrec, està disposat a una presidència reduïda", ha afirmat el portaveu del PSC, que ha dit que "si avui no és investit no prolongui dos mesos més la subhasta (...) A veure si per construir un estat acabaran destruint la nació." Iceta ha explicat que el seu grup reitera el "no a la independència, no a la il·legalitat i no a la seva investidura". Ha dit que Mas ha renunciat a fer un govern per a tots els catalans i ha assegurat que no té la confiança de la majoria per fer la independència.

Aquest matí, el candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, ha anunciat que "després del primer període de sessions el govern presentaria una qüestió de confiança", amb l'objectiu de valorar l'acció de l'executiu d'aquí a deu mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut