Iceta diu que "encaparrar-se" en la via del referèndum "és anar contra les roques"

Redacció Actualitzat

El PSC no està convidat a la reunió pel referèndum del president Carles Puigdemont, ja que només hi participaran partits favorables al referèndum, i avui, el seu líder, Miquel Iceta, ha dit que ja han fet bé de no convidar-los.

"Nosaltres ja hem dit sempre que no participarem en cap convocatòria que sigui unilateral i il·legal."

Ho ha dit a "L'entrevista del diumenge" al canal 324, en què també ha afegit que el PSC no participarà en res que sigui il·legal. Diu que la Generalitat no té competències per fer un referèndum i pronostica que s'estavellaran.

"Encaparrar-se en aquesta via és anar contra les roques."

I sobre l'elecció de Pedro Sánchez com a nou secretari del PSOE i el paper que ha de jugar, ara, la vella guàrdia del partit, que apostava obertament per Susana Díaz, Iceta diu que ara toca unitat i que espera que tothom treballi per ajudar Sánchez.

"Ells volien Susana Díaz, però s'han trobat que la militància del partit, de forma majoritària, ha triat una altra opció. Ara, el que correspon és el que va dir Felipe González: ajudar el secretari general, que és qui té la legitimitat."

Sobre el paper del PSC en la nova direcció, diu que la relació no canvia:

"La nostra relació ha de ser independent de qui governa el PSOE i de qui governa el PSC. El que passa és que la situació política catalana és molt rellevant i això fa que el secretari general del PSOE estigui obligat a estar molt en connexió amb nosaltres."

També s'ha pronunciat sobre la moció de censura:

"Mariano Rajoy ha de ser censurat? Sí. Ara, Pablo Iglesias seria un bon president d'Espanya? Crec que no."

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut