Barcelona

Iceta, disposat a ser primer secretari del PSC si encapçala una candidatura unitària

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat aquest dijous la seva disposició a presentar-se pel càrrec de primer secretari dels socialistes catalans, sempre que encapçali una candidatura unitària. Iceta, que ha descartat ser candidat a la presidència de la Generalitat el 2014, ha apostat per una "sòlida candidatura d'integració" que es defineixi en el 12è Congrés del PSC, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de desembre. Iceta s'afegeix a Joan Ignasi Elena, Àngel Ros i Pere Navarro, que ja havien mostrat prèviament la seva intenció d'optar a dirigir el PSC.

RedaccióActualitzat
Davant de nombrosos dirigents dels socialistes catalans, Miquel Iceta ha anunciat que està disposat a rellevar José Montilla com a primer secretari del PSC, però hi ha posat una condició: que hi hagi només una candidatura integradora.

"Podria ser jo un bon primer secretari per al partit en aquests moments? Crec que sí", ha afirmat Iceta, que ha enumerat diversos arguments com ara que té experiència política, "capacitat d'anàlisi, de treball en equip i de comunicació", un "tarannà obert i integrador" i també "dedicació exclusiva al partit". De fet, ha proposat que el candidat a la presidència de la Generalitat surti d'unes eleccions primàries, a l'estil dels socialistes francesos.

Han escoltat aquestes paraules dos dels seus rivals en la cursa per liderar el PSC, Joan Ignasi Elena i Àngel Ros. L'altre, Pere Navarro, tenia ple municipal a Terrassa. Altres absències destacades han estat les de José Montilla i José Zaragoza.

La conferència de l'actual viceprimer secretari del partit, que fins ara havia estat hermètic respecte de les seves aspiracions de futur, ha portat una certa confusió, perquè Iceta ha afirmat que no s'enfrontaria a la resta de candidats. Després, però, ha deixat clar que sí que aspira a "reconstruir" el partit a partir del congrés del desembre, encara que només si encapçala una candidatura unitària.

Iceta ha admès que, com a veterà, algú pot pensar que ell no és el millor candidat per renovar el PSC, però ha afegit que aquesta valoració s'ha de deixar en mans del delegats del congrés.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut