El líder del PSC, Miquel Iceta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns (ACN)
El líder del PSC, Miquel Iceta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns (ACN)

Iceta descarta qualsevol pacte després del 21D amb "partits que vulguin trencar"

El primer secretari del PSC aconsella a Puigdemont i a Junqueras que "acceptin la realitat"

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat que les eleccions del 21 de desembre serveixin per obrir una nova etapa política a Catalunya. De cara a l'escenari que sorgeixi dels comicis, Iceta ha assegurat que els socialistes catalans només pactaran amb "partits que vulguin acordar", en referència a aquelles formacions contràries a la independència.

"Una etapa política en la qual les aspiracions del nostre país siguin tenir més autogovern, tenir un millor finançament, protagonitzar el canvi cap a una Espanya federal. Des d'aquest punt de vista, nosaltres només podrem posar-nos d'acord amb els partits que vulguin acordar i no amb els partits que vulguin trencar."

Iceta també ha anunciat que l'exministre Josep Borrell, que ha intervingut en les darrers manifestacions de Societat Civil Catalana, s'implicarà molt a fons en la campanya, però no anirà a les llistes.

"Desgraciadament han estat cessats tots els consellers i el president, i ho dic des de la profunda tristesa de qui va treballar fins a l'extenuació per evitar l'aplicació de l'article 155."

El líder del PSC ha aconsellat a Puigdemont i Junqueras que "no visquin en una realitat paral·lela" i "acceptin la realitat" després que el govern espanyol els hagi cessat dels seus càrrecs.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut