Iceta descarta el trencament intern al PSC arran del suport socialista al 155

Miquel Iceta considera també que hi ha temps per evitar l'aplicació del 155 abans del ple del Senat previst per a divendres, i reitera que la solució passa per convocar eleccions al Parlament

RedaccióActualitzat

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha descartat avui que hi hagi cap trencament intern al PSC arran del suport socialista a l'aplicació del 155 a Catalunya, malgrat que el cap de setmana hi ha hagut diversos alcaldes -amb Núria Parlon, de Santa Coloma de Gramenet, al capdavant- que han expressat públicament el seu rebuig frontal a aquesta decisió.

En aquest sentit, Iceta ha dit que aquest matí, a l'executiva habitual dels dilluns, ningú s'ha mostrat en contra del fet que el govern espanyol cessi el govern català i intervingui la Generalitat.

Iceta, d'altra banda, no ha aclarit què votarà al Senat, sobre l'aplicació del 155, l'expresident de la Generalitat José Montilla, l'únic senador del PSC. I ha reiterat que, abans que se celebri aquest ple, encara hi ha temps per a un diàleg que eviti el que ha qualificat com "el pitjor dels escenaris".

El líder dels socialistes catalans considera, a més, que l'única solució per desbloquejar definitivament el moment polític actual és la convocatòria d'eleccions al Parlament, "com més aviat millor", per part del president Puigdemont i, d'aquesta manera, "desencadenar un procés que porti a la reforma constitucional".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut