Iceta demana eleccions a Torra i li retreu la "lògica de confrontació"

El líder del PSC qualifica l'acció del seu govern de "pobra" i "ineficaç", marcada per la divisió i la mala gestió

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta, cap de llista del Partit del Socialistes de Catalunya, el PSC, ha demanat al president Quim Torra que convoqui eleccions.

En la seva intervenció en el debat de política general d'aquest dimecres al Parlament, Iceta ha fet un balanç molt negatiu de l'obra del govern:

"És un balanç pobre, d'ineficàcia, de mala gestió, de divisió, d'insuficient cooperació institucional i de cap avenç concret."

El líder del PSC ha dit que quan al gener Torra mateix va dir que considerava la legislatura esgotada, va creure que ni tan sols hi arribaria a haver un debat com aquest.

Iceta ha admès que la pandèmia ha creat una situació difícil de gestionar per a tothom, però que a Catalunya això ha agreujat problemes que ja s'arrossegaven.

Pel que fa a la pandèmia mateixa, ha retret a Torra que mantingués durant buit durant 45 dies un càrrec tan clau com el de la Secretaria de Salut Pública en plena pandèmia, tot i que n'ha elogiat el titular actual.

Ha reclamat acords en matèria sanitària i s'ha mostrat disposat a implicar-s'hi de seguida, i per això ha demanat que es convoqui l'anunciat pacte per la salut.


La "lògica de confrontació"

El principal retret que ha fet al president ha estat el que ha anomenat "una lògica de confrontació".

"Vostè ha seguit fil per randa, i ho ha afirmat permanentment, una lògica de confrontació que ens ha portat més divisió com a societat, més pèrdua d'oportunitats econòmiques, de temps i energies, i ha afeblit les nostres polítiques socials i ha causat una desorientació política general."

"La confrontació, cregui'm, no és intel·ligent, és un error i gira en contra dels interessos dels catalans."

En aquest sentit ha afirmat que cap membre del govern Torra no s'ha reunit amb cap representant de la Unió Europea durant aquesta legislatura.


La mentida del processisme

També ha afirmat que "el processisme ha estat una gran mentida que ha acabat en un gran fracàs" i que no hi haurà un nou model de finançament mentre "hi hagi un president encaparrat en la confrontació."

Pel que fa a l'activitat parlamentària, Iceta ha assegurat que el govern de Torra no ha desplegat molts acords presos pel Parlament, mentre que d'altres no s'han arribat a publicar perquè no són legals.


"Jo no allargaria més la vida d'aquest govern"

Iceta ha tornat a recordar Torra les seves declaracions del gener per demanar-li que convoqui eleccions de manera immediata:

"Jo no allargaria més la vida d'aquest govern, un govern que mereixia per la seva banda aquest criteri de divisió i d'esgotament de legislatura no val la pena que seguim més, i que d'alguna manera siguin els catalans els que ens diguin com volen que encetem una nova etapa."

 

ARXIVAT A:
Miquel IcetaPSCQuim TorraDebat política general
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut