Iceta diu a ERC i JxCat que "evitin el sectarisme" després de l'acord a la Diputació

El PSC reclama que s'accepti la legitimat dels acords entre partits després del pacte amb JxCat a la Diputació de Barcelona
Iceta diu a ERC i JxCat que "evitin el sectarisme" després de l'acord a la Diputació

Iceta diu a ERC i JxCat que "evitin el sectarisme" després de l'acord a la Diputació

El PSC reclama que s'accepti la legitimat dels acords entre partits després del pacte amb JxCat a la Diputació de Barcelona
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSC
Iceta demana a ERC i JxCAT que "evitin el sectarisme" després de l'acord a la Diputació
L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant el consell nacional del PSC (ACN)

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, critica les forces independentistes per actituds que qualifica de sectàries. Iceta s'ha referit en aquests termes a la crisi oberta entre Junts per Catalunya i Esquerra arran de l'acord de Junts i el PSC per a la presidència de la Diputació de Barcelona. 

Des del consell nacional del Partit Socialista, Iceta ha demanat respectar les majories electorals i reconèixer els pactes:

"No se m'acut res més que dir: menys llops, caputxeta. Hem de ser tots una mica més conscients de les coses i no criticar als altres coses que nosaltres mateixos fem en un altre municipi. Si no, la gent tendirà a desconfiar encara més de la política."

El primer secretari del PSC demana als partits que respectin "les regles, les majories i els acords", i que intentin consolidar una "cultura política democràtica basada en el respecte i la convivència".

 

 

Iceta critica la "incapacitat d'acceptar la legitimitat" dels acords entre formacions polítiques i ha dit que això és "incompatible amb la sensibilitat democràtica exigible als diferents dirigents polítics".

"Reconeguem la legitimat dels pactes assolits amb transparència i governem tots els partits sense perdre de vista el sentit institucional. Evitem el sectarisme i una política de blocs que paralitzi el país sense país."

 

Un acord per donar la presidència a Núria Marín

L'acord amb Junts per Catalunya per governar la Diputació de Barcelona situaria l'alcaldessa socialista de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, com a presidenta de la Diputació. Està previst que la decisió la ratifiqui dilluns l'executiva del PSC.

Iceta ha situat el PSC com el millor aliat per aconseguir governs estables, progressistes i duradors.

"Contra els blocs, tranversalitat. Contra el bloqueig, governs estables. Contra el sectarisme, respecte institucional"

El líder dels socialistes insisteix que seria "sectari" evitar la presidència del PSC a la Diputació de Barcelona quan a la demarcació "són la primera força política".

 

Tensió entre ERC i JxCat

El pacte entre PSC i Junts per Catalunya genera malestar a Esquerra. Els republicans demanen a Junts per Catalunya que s'ho repensin. Aquests responen que Esquerra també ha pactat amb el PSC en alguns municipis.

ARXIVAT A:
PSC Miquel Iceta