Iceta demana a ERC i JxCAT que "evitin el sectarisme" després de l'acord a la Diputació
L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant el consell nacional del PSC (ACN)

Iceta diu a ERC i JxCat que "evitin el sectarisme" després de l'acord a la Diputació

El PSC reclama que s'accepti la legitimat dels acords entre partits després del pacte amb JxCat a la Diputació de Barcelona

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, critica les forces independentistes per actituds que qualifica de sectàries. Iceta s'ha referit en aquests termes a la crisi oberta entre Junts per Catalunya i Esquerra arran de l'acord de Junts i el PSC per a la presidència de la Diputació de Barcelona. 

Des del consell nacional del Partit Socialista, Iceta ha demanat respectar les majories electorals i reconèixer els pactes:

"No se m'acut res més que dir: menys llops, caputxeta. Hem de ser tots una mica més conscients de les coses i no criticar als altres coses que nosaltres mateixos fem en un altre municipi. Si no, la gent tendirà a desconfiar encara més de la política."

El primer secretari del PSC demana als partits que respectin "les regles, les majories i els acords", i que intentin consolidar una "cultura política democràtica basada en el respecte i la convivència".

 

 

Iceta critica la "incapacitat d'acceptar la legitimitat" dels acords entre formacions polítiques i ha dit que això és "incompatible amb la sensibilitat democràtica exigible als diferents dirigents polítics".

"Reconeguem la legitimat dels pactes assolits amb transparència i governem tots els partits sense perdre de vista el sentit institucional. Evitem el sectarisme i una política de blocs que paralitzi el país sense país."

 

Un acord per donar la presidència a Núria Marín

L'acord amb Junts per Catalunya per governar la Diputació de Barcelona situaria l'alcaldessa socialista de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, com a presidenta de la Diputació. Està previst que la decisió la ratifiqui dilluns l'executiva del PSC.

Iceta ha situat el PSC com el millor aliat per aconseguir governs estables, progressistes i duradors.

"Contra els blocs, tranversalitat. Contra el bloqueig, governs estables. Contra el sectarisme, respecte institucional"

El líder dels socialistes insisteix que seria "sectari" evitar la presidència del PSC a la Diputació de Barcelona quan a la demarcació "són la primera força política".

 

Tensió entre ERC i JxCat

El pacte entre PSC i Junts per Catalunya genera malestar a Esquerra. Els republicans demanen a Junts per Catalunya que s'ho repensin. Aquests responen que Esquerra també ha pactat amb el PSC en alguns municipis.

ARXIVAT A:
PSCMiquel Iceta
Anar al contingut