El primer secretari del PSC, Miquel Iceta
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

Iceta critica la "falta d'iniciativa" de Ciutadans per intentar formar govern

En l'informe polític que ha fet a l'últim consell nacional de l'any del PSC, el candidat del PSC el 21D ha fet autocrítica sobre el paper dels socialistes catalans

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la "falta d'iniciativa" de Ciutadans per intentar formar govern evidència que la seva victòria "no servirà per modificar el rumb de la política catalana". Iceta ha retret tant a la formació liderada per Inés Arrimadas com als partits independentistes que "no estiguin formulant propostes" per formar un govern estable.

En l'informe polític que ha fet a l'últim Consell Nacional de l'any del partit, el candidat del PSC el 21D ha analitzat els resultats electorals i ha fet autocrítica sobre el paper dels socialistes catalans:

"Com va passar el 2015, però de forma encara més aguda, el vot no independentista s'ha concentrat en Ciutadans, que s'ha convertit en el primer partit català. Cal felicitar-los per l'èxit, però és necessari recordar-los també que és una victòria que no servirà per modificar el rumb de la política catalana, tal com nosaltres havíem advertit. La seva falta d'iniciativa aquests dies ho posa especialment en evidència."

Iceta ha assenyalat que "estranya molt que els guanyadors d'aquestes eleccions no estiguin formulant cap proposta concreta" en la direcció de "traduir els resultats en un esquema de govern estable", en una crítica dirigida tant a Ciutadans com a les forces independentistes. També ha llançat un missatge a Carles Puigdemont, a qui Turull va insinuar que es podria investir de forma telemàtica:

"Els catalans mereixen ser governats des de Catalunya. I la política catalana de la nova legislatura no pot estar supeditada a una agenda judicial derivada de la legislatura que ara acaba."

El líder del PSC ha admès que el PSC no ha estat capaç de "contrarestar la polarització" a les eleccions i que "probablement" ha perdut vot cap a Ciutadans, tot i que ha considerat que s'ha vist "compensat" amb l'atracció de "nous votants, antics votants del catalanisme moderat i alguns del món dels comuns".

Deixant clar que ell s'ha sentit "molt ben acompanyat tant pel PSC com pel PSOE", ha reconegut "errors", entre els quals ha citat la proposta d'indultar els dirigents independentistes, que ha qualificat de "prematura". Al seu parer, aquesta idea va ser "criticada" per "gosar prefigurar un escenari de reconciliació en el qual molts no volen situar-se encara".

Iceta també ha esbossat les línies d'actuació política del PSC durant la propera legislatura: evitar el frontisme en la política catalana, intensificar la seva presència ciutadana i associativa, implicar-se de forma activa en la construcció de l'alternativa a Espanya i mobilitzar al partit i els simpatitzants en la preparació del "formidable repte polític" de les eleccions municipals del maig del 2019.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut