Miquel Iceta, aquest dimarts, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Miquel Iceta, aquest dimarts, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Iceta avisa el PDeCAT que l'alternativa a Sánchez serien Casado o Rivera

El líder del PSC es pregunta si el PDeCAT no estava "més còmode" amb el govern de Rajoy

RedaccióActualitzat

La nova direcció del PDeCAT advertia aquest dilluns que Pedro Sánchez no tindrà les coses tan fàcils com fins ara. Aquest dimarts, Miquel Iceta ha assegurat que a Catalunya li va tot més bé amb la política dialogant del nou govern socialista. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el líder del PSC ha recordat que l'alternativa al president Sánchez es diu Pablo Casado o Albert Rivera:

"El PDeCAT s'ha radicalitzat. Han endurit les seves posicions, anant més als extrems. S'han posat al darrere de l'estratègia de Puigdemont. Jo de vegades penso què pot demanar o què pot voler Puigdemont. Un acord? Difícilment. Ell deu voler mantenir la tensió tan alta com sigui possible."

"Jo crec que a Catalunya li va millor amb el canvi polític que s'ha produït. Crec que és un escenari que permet un diàleg que abans era impossible. Si l'independentisme no ho vol o vol una altra cosa, està en el seu dret. Però quina seria l'alternativa? Pablo Casado i Albert Rivera."

 

Iceta ha reconegut que el govern de Sánchez pot trontollar si el PDeCAT decideix retirar-li el suport dels seus 8 diputats. El primer secretari del PSC insinua que el partit encapçalat ara per David Bonvehí se sent més còmode amb l'anterior govern de Rajoy.

"Pedro Sánchez té només 84 diputats en el Congrés, i això se sap. I per tant, si en un moment determinat considera que no té prou suport, doncs haurà de convocar eleccions i hi haurà un altre govern o el mateix, amb més força. És veritat que el PDeCAT estava més còmode amb Rajoy? Doncs és un debat interessant. S'estimarien més que Rajoy seguís o no?"

 

Miquel Iceta veu possible que a la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat, que es farà la setmana que ve el govern es negui a firmar cap pacte concret mentre no hi hagi un acord en dret d'autodeterminació. En canvi, creu que la comissió podria arribar a acords en finançament, inversió pública, lleis recorregudes al Tribunal Constitucional, el corredor mediterrani i Rodalies.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatQuim TorraPDeCATMiquel IcetaPedro SánchezPSOEPSC
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut