Iceta diu que les crítiques per la llengua tenen un "problema de comprensió lectora"

Iceta nega que el PSC vulgui "canviar el model" de la immersió, però aposta per "flexibilitzar-lo"

RedaccióActualitzat

El PSC es defensa de les crítiques després que la ponència sobre la llengua del partit es plantegi aparcar la immersió lingüística per primer cop. El primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, assegura que el partit no vol "canviar el model", sinó "flexibilitzar-lo", i acusa de tenir un "problema de comprensió lectora" aquells que carreguen contra la formació.

Iceta diu que en la ponència del PSC no s'abandona la immersió:

"Ningú hi trobarà un abandonament de la immersió, el que hi ha és una apel·lació a millorar la capacitat de l'escola"

Per Iceta, "hi ha zones que necessitaran reforçar el català, altres el castellà, i totes l'anglès".

El PSC aposta per donar més autonomies als mestres perquè "des del punt de vista pedagògic" marquin la pauta de cada centre. Iceta diu que l'objectiu ha de ser que els alumnes acabin l'escolarització obligatòria amb un domini perfecte del català, el castellà i l'anglès

"Entenc que hi hagi partits que renunciïn a millorar l'escola que tenim, però nosaltres no, volem una escola d'excel·lència"

Iceta diu que el català és, "lògicament, el centre de gravetat de l'escola" i la "llengua vehicular per excel·lència". El líder del PSC ha afirmat que el debat "el va obrir el mateix Departament d'Educació" i "alguns van considerar que era poc més que trair la llengua catalana". Iceta fa referència a la revisió del model lingüístic a les escoles, presentat pel Departament d'Ensenyament, en mans d'ERC, que va aixecar polèmica i crítiques.

 

Zaragoza: "No s'ha de reflexionar sobre la immersió, sinó sobre com s'aplica" 

El diputat socialista al Congrés José Zaragoza, també ha parlat sobre la immersió. Entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Zaragoza s'ha defensat de les crítiques. Diu que volen enfortir el plurilingüisme.

ARXIVAT A:
Català Educació Miquel IcetaPSC
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut