Barcelona

Iceta anuncia la seva candidatura a la presidència de la Generalitat el 27-S

El líder socialista es compromet a no presentar llistes fantasma del PSC en els pròxims comicis

RedaccióActualitzat

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha anunciat que es presentarà a les primàries del PSC per ser el candidat socialista a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 27 de setembre. Ho fa, diu, per impulsar un acord negociat amb el govern d'Espanya que reconegui Catalunya com a nació i en blindi l'autogovern.

Després de recordar que quan va ser elegit primer secretari del PSC ja va dir que estava disposat a assumir les seves responsabilitats "amb totes les conseqüències i fins al final", Iceta ha anunciat que aquest dissabte mateix ha formalitzat la seva precandidatura a les eleccions del 27-S i que és conscient de la transcendència de la seva decisió, que pren "de manera lliure i entusiasta, empès per una voluntat de servei i de portar la bandera que un dia van aixecar" altres candidats, com Joan Raventós, Raimon Obiols, Joaquim Nadal, Pasqual Maragall, José Montilla i Pere Navarro.

Segons el primer secretari del PSC, el 27 de setembre "decidirem entre quatre anys més d'embolics sense resultats o quatre anys de recerca de solucions justes i d'acords amplis" perquè "cada dia hi ha més gent que reconeix que no hi haurà solució" al repte sobiranista que planteja Catalunya "sense diàleg entre governs". I ha insistit que "no hi haurà consulta si no és legal i acordada" i que "la millor manera d'organitzar la diversitat nacional en un estat democràtic membre de la UE és el federalisme".

En qualsevol cas, el líder socialista diu: "Certament, serà una campanya ben diferent de totes les que hem viscut, però tinc moltes ganes de fer-la, de defensar els nostres plantejaments, i tinc autèntica passió per demostrar que hi ha un camí millor per a Catalunya." El primer secretari del PSC defensa "reconèixer Catalunya com a nació, blindar-ne l'autogovern, assegurar les competències de la Generalitat en educació, llengua i cultura, aconseguir un pacte fiscal" i, finalment, sotmetre aquest acord "al vot de la ciutadania a través d'un referèndum legal i vinculant".

Iceta ha fet l'anunci davant del consell nacional del partit i també s'ha compromès a no presentar llistes fantasma del PSC als pròxims comicis.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut