CCRTV

iCat fm, un nou concepte de ràdio multimèdia integral

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, va néixer una nova emissora. Es tracta de l'iCat fm, que amb un nou concepte de cultura va passar a substituir l'antiga Catalunya Cultura. Dedicada als continguts musicals de qualitat, amb especial atenció a la producció catalana, i a la informació cultural, la principal novetat d'aquest nou canal és la seva relació indestriable amb internet, on es poden consultar lletres, músiques i altres notícies relacionades amb l'emissió musical i accedir a tres canals musicals temàtics. Un nou concepte de ràdio multimèdia integral que trenca amb el format de ràdio tradicional, de manera que els dos canals de comunicació es complementen, amplien continguts i potencien la relació amb els usuaris. L'emissora compta amb Max Sunyer, Albert Puig, Francesc Pi de la Serra i Jordi Tardà, entre altres coneguts comentaristes musicals.

Actualitzat
La nova emissora de Catalunya Ràdio, iCat fm, va néixer amb la vocació de servei per promoure la indústria musical i cultural d'aquest país. La programació de l'emissora, que dirigeixen Lluís Cuevas i Marc Vicens, és eminentment musical. Un 30% dels espais musicals es reserven a la producció catalana; un 20%, a les músiques del món i la resta, a la música anglosaxona de qualitat i al jazz.
De 6 del matí a 9 del vespre la programació musical està trufada de breus espais d'informació cultural per explicar estrenes, clausures, protagonistes, artistes, inauguracions, concerts i exposicions, entre d'altres. A la nit s'obre la porta a l'especialització, a la divulgació i també a la paraula. En la programació s'inclou les "deliCatessen" musicals seleccionades per Albert Puig. Més tard, és l'hora d'un magazín cultural diari i diferents espais musicals especialitzats. "MusiCat", amb Lluís Marrassé, dedicat a la música en català; "ijazzclub", amb Max Sunyer, al jazz; "Línia folck", amb Jordi Fàbregas, a la música tradicional; "Discòlic" és un còctel musical de Mingus B. Formentor, i "T'agrada el blues?", dirigit per Francesc Pi de la Serra. A partir de les dues, la música recupera el protagonisme i els dissabtes s'incorpora Jordi Tardà, per posar el seu segell particular dins de la música cultural del rock amb el seu prestigiós programa "Tarda Tardà". Els caps de setmana, a més, hi ha un espai per descobrir la música urbana. A més, durant tot el dia, iCat selecciona totes aquelles activitats que considera d'especial interès per als oients.
La col·laboració entre Catalunya Ràdio i CCRTV Interactiva va permetre que iCat fm sigui també la web interactiva www.icatfm.cat, on es poden fer consultes relacionades amb la programació, escoltar les cançons, seguir les lletres, i accedir a informacions complementàries sobre artistes, actuacions i propostes culturals de tot tipus. A més, a través de www.icatfm.cat es poden escoltar tres canals musicals temàtics, "iCatjazz", "MusiCatlas" i "TotCat".
L'iCat fm és un nou concepte de ràdio multimèdia integral que trenca amb el format de ràdio tradicional. D'aquesta manera, els dos canals de comunicació se sincronitzen, es complementen, amplien continguts i potencien la relació entre icat fm i oients i internautes, entre la indústria cultural i els consumidors culturals. El mateix nom ho descriu: "i", fa referència directa a internet, i "cat", és una abreviació amb doble significat. Per una banda, manté la vinculació amb el grup d'emissores de Catalunya Ràdio i per l'altra, fa referència a un àmbit geogràfic, lingüístic i social amb domini propi a internet. Finalment, "fm" fa referència a la ràdio.
Anar al contingut