Advertiment del govern espanyol a Catalunya i a les altres comunitats autònomes que superen el límit de la despesa farmacèutica
Advertiment del govern espanyol a Catalunya i a les altres comunitats autònomes que superen el límit de la despesa farmacèutica

Ibuprofèn, paracetamol, antidepressius i altres medicaments baixen de preu el 2019

La factura pública en fàrmacs es podria reduir en 88 milions d'euros

Actualitzat

La factura en farmàcia serà més barata a partir de l'1 de gener, tant per als consumidors particulars com per a l'administració.

Més de 1.270 medicaments baixaran de preu un cop entri en vigor l'ordre de preus de referència que va aprovar el Consell de Ministres el mes de novembre passat.

Gràcies a aquesta rebaixa, la factura pública es reduirà en 88 milions d'euros.

El paracetamol i l'ibuprofèn són alguns dels medicaments d'ús més comú que baixen de preu. També baixaran els de principis actius que contenen alguns antiinflamatoris, medicaments contra la tos o l'asma, fàrmacs per a l'artrosi, el colesterol, el Parkinson o la hipertensió arterial. La rebaixa d'aquest gran grup de fàrmacs suposa el 89% de la despesa total en farmàcia.

A partir del dimarts 1 de gener del 2019, les farmàcies hauran de dispensar aquests medicaments al nou preu, malgrat haver-los adquirit a un preu superior. Hauran d'assumir la diferència de preu en les existències que tinguin en estoc, un fet que no ha agradat el Col·legi de Farmacèutics, que demana un període més ampli de coexistència dels preus.

ARXIVAT A:
SalutEconomia de butxaca
Anar al contingut