Imatges d'Eivissa, Lleó i Toledo
El president de Seat no ha descartat que el nou model porti un nom català per primer cop
Barcelona

Ibiza, León, Toledo... Es busca nom per al nou Seat i el pots triar tu

Blanes, Mollet o Terrassa -amb el nom d'Egara- ja s'han postulat per batejar el totcamí que es fabricarà a Martorell

RedaccióActualitzat

Seat ja sap com serà el nou model de cotxe que fabricarà a Martorell, un totcamí de grans dimensions. Però li queda un detall: el nom. Per això ha decidit obrir una enquesta a nivell mundial per decidir-lo.

L'automobilística ha posat en marxa un procés participatiu després de rebre una allau espontània de propostes de noms de pobles i ciutats per ser els elegits. Més de mig miler. Des de Catalunya poblacions com Blanes, Mollet o Terrassa -amb el nom d'Egara- ja s'han postulat.

Córdova, Toledo, Ibiza, León, Ateca, Altea, Alhambra...

Seat ha batejat la majoria dels seus models dels últims anys amb topònims del territori espanyol. Ara demana propostes d'un nom geogràfic, ciutat, poble, riu... de l'estat espanyol.

Des d'avui fins al dia 22 de juny es torna a obrir el procés per presentar propostes. Durant l'estiu, experts i enquestes serviran per fer-ne una tria i a mitjans de setembre es presentaran com a mínim tres noms preseleccionats. Aleshores s'obrirà la possibilitat que tothom, d'arreu del món, pugui votar el seu preferit. I a l'octubre s'anunciarà el guanyador.

El president de la companyia no ha descartat que, per primer cop, un Seat porti nom català. El totcamí, de fins a 7 places, sortirà a la venda el 2018.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut