Madrid

Iberia vol comprar el 100% de Spanair

El consell d'administració d'Iberia ha autoritzat la presentació d'una oferta de compra sobre el 100% de Spanair, segons ha confirmat la mateixa aerolínia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Iberia llançarà l'oferta juntament amb el grup aeri espanyol Gestair. L'interès d'Iberia s'ha confirmat l'endemà que el Grup Marsans va anunciar que es retirava de la cursa per adquirir la companyia, actualment propietat del grup Scandinavian Airlines System (SAS).

Actualitzat
Segons un informe del banc holandès ABN Amro, SAS ingressarà un màxim de 93 milions d'euros amb la venda d'Spanair, que es preveu que estigui tancada el segon trimestre de l'any. Segons aquest document, aquest preu "és el millor valor comptable que SAS pot esperar" en el context d'un mercat "amb notícies decebedores" i amb uns ingressos mitjans per passatger "que podrien deteriorar-se els pròxims mesos".

L'any 2007, Spanair va registrar pèrdues de 31 milions d'euros, mentre que el 2006 n'havia guanyat 25.

Dimecres, Marsans va anunciar que renunciava a comprar Spaniar aconsellada "pels últims esdeveniments referents a Spanair i a l'entorn del mercat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut