Barcelona

Iberia suspèn de sou i feina una seixantena de treballadors per l'ocupació a l'aeroport del Prat aquest estiu

S'han conegut les sancions que ha decidit aplicar Iberia als treballadors que el mes de juliol van ocupar les pistes de l'aeroport del Prat i van provocar un caos monumental. La direcció de la companyia suspendrà de feina i sou una seixantena de treballadors. Com a mínim setze dies i com a màxim seixanta.

Actualitzat

Quatre mesos després de l'ocupació de les pistes de l'aeroport del Prat per part del personal de terra d'Iberia, la companyia ha tancat la llista de sancionats i la multa que els posarà. Divendres passat Iberia va enviar un comunicat en què se'ls informava de les sancions imposades. Recauran només sobre una seixantena de treballadors, tots aquells que s'ha pogut comprovar, de manera efectiva, que van participar en el bloqueig de les pistes, ja sigui a través de les imatges de les càmeres de seguretat o per altres mitjans.

Les sancions van dels 16 als 60 dies de suspensió de feina i de sou, en funció del grau d'implicació de cadascun dels expedientats. Les majors seran per als qui aquell dia conduïen algun dels vehicles que es van deixar travessats a les pistes, de manera que impedien el pas dels avions.

Ara els sindicats volen recórrer contra aquestes sancions, perquè es tingui en compte, també, la situació personal de cada treballador i buscaran la mediació de les autoritats laborals.

Però al marge d'aquestes sancions, una setantena de treballadors d'Iberia s'enfronten també al procés per via penal que se segueix al jutjat número 1 del Prat de Llobregat. Se'ls imputa delictes com els de desordre públics, danys i sedició, pels quals s'enfronten a penes molt dures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut