Imatge d'arxiu d'un avió d'Iberia
Imatge d'arxiu d'un avió d'Iberia
Barcelona

Iberia, multada per exigir test d'embaràs per contractar dones

RedaccióActualitzat

En un control d'Inspecció de Treball fet a les Balears es va detectar que entre les proves encarregades per Iberia a una empresa de treball temporal per a la selecció de personal s'exigia a les candidates passar una prova molt íntima. Entre les proves mèdiques n'havien de superar una per determinar si estaven embarassades. Era una exigència més, a part de les proves d'esforç o les analítiques per descartar el consum de drogues, per exemple.

Requerida per la Inspecció de Treball, la companyia aèria va al·legar que aquest test d'embaràs s'exigeix a les dones aspirants a entrar a l'empresa a tot Espanya. La companyia va aclarir que en el cas de confirmar-se l'embaràs, se'ls aplica un protocol de salut laboral fixat per a aquests casos per evitar tasques que puguin comportar un risc, com, per exemple, prestar servei en avions durant aquest període.

No obstant això, aquesta justificació no va ser acceptada per l'autoritat laboral. Les treballadores han de comunicar el seu embaràs quan ja estan contractades i una empresa no pot despatxar-les una vegada ha informat que esperen un fill. Aquest acomiadament seria declarat nul.

El fet que la prova d'embaràs s'exigeixi per part Iberia dins del procés de selecció de personal és considerat per Inspecció de Treball com una discriminació per motius de sexe i una vulneració del dret a la igualtat i per tant l'empresa ha d'afrontar una multa de 25.000 euros per haver comès una infracció molt greu.

Iberia ha rebut molts tuits de protesta de particulars per aquest fet que la companyia ha respost:

 

 

Anar al contingut