Imatge d'arxiu d'un avió d'Iberia (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'un avió d'Iberia (Foto: Reuters)
Madrid

Iberia crearà una companyia de baix cost per operar des de Barajas

Iberia crearà una nova aerolínia de baix cost a partir de la primavera que ve, que s'anomenarà Iberia Express. Amb aquesta operació, la companyia vol reforçar l'aeroport de Barajas com a centre d'operacions i reduir els costos d'operació dels vols de curta i mitjana distància, és a dir, dels vols domèstics i europeus, que la mateixa companyia qualifica de "negoci deficitari". El manteniment d'avions i els serveis de terra els farà la mateixa Iberia, però la companyia filial contractarà personal nou a preus de mercat per a la resta d'operacions.

Actualitzat
Iberia Express cobrirà les rutes de curta distància des de Madrid, reutilitzant part de la flota actual d'Iberia. L'empresa començarà amb 4 avions i arribarà a la dotzena a finals de l'any que ve. Es preveu que comenci a operar a finals de març o principis d'abril i que, en acabar el 2012, compti amb una plantilla de 500 persones.

La companyia pot topar, però, amb l'oposició dels treballadors d'Iberia. De fet, els pilots ja van amenaçar amb vagues i mobilitzacions si es confirmaven els rumors de la creació d'aquesta aerolínia. El sindicat de pilots Sepla ha considerat "il·legal" la creació de l'aerolínia nova, però Iberia assegura que és respectuosa amb tots els acords de fusió i els convenis col·lectius firmats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut