Un dels 66 avions de la flota d'Air Europa

Iberia compra Air Europa per 1.000 milions d'euros

L'operació permetrà al grup IAG incrementar el lideratge en els mercats d'Europa, l'Amèrica Llatina i el Carib

Actualitzat

Iberia, membre del grup IAG, ha anunciat la compra d'Air Europa per 1.000 milions d'euros. L'operació es farà efectiva el segon semestre de l'any que ve i els diners s'abonaran en efectiu.

La compra, acordada amb Globalia, posicionarà l'aeroport de Barajas com un "hub" europeu líder, que farà una competència directa a grans aeroports com Amsterdam, Frankfurt, Londres-Heathrow i París-Charles de Gaulle.

També permetrà al grup IAG, propietari de British Airways, Vueling, Aer Lingus o Level, incrementar el lideratge en el mercat d'Europa, l'Amèrica Llatina i el Carib.

IAG ha anunciat que inicialament es conservarà la marca Air Europa, i la societat continuarà sent un centre d'ingressos autònom dintre d'Iberia, dirigida pel seu conseller delegat, Luis Gallego.

 

IAG conservarà inicialment la marca Air Europa

 

Els actius bruts d'Air Europa el 31 de desembre del 2018 eren de 901 milions d'euros, i els seus beneficis, abans d'impostos, eren de 67 milions d'euros l'any passat.

El 2018, Air Europa va generar uns ingressos de 2,1 milers de milions d'euros i uns guanys operatius de 100 milions d'euros.

Air Europa opera vols regulars nacionals i internacionals a 69 destinacions, incloses rutes europees i de llarga distància a l'Amèrica Llatina, els Estats Units, el Carib i el nord d'Àfrica. L'any passat va transportar 11,8 milions de passatgers amb una flota de 66 avions.

 

"Hub" a Madrid, pont cap a l'Amèrica Llatina i Àsia

Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, ha destacat la importància de l'operació. Ressalta que Air Europa és una aerolínia "competitiva i rendible", que fa possible un "hub" líder a Madrid i el lideratge a l'Atlàntic sud, i que fa créixer el valor financer del hòlding.

"IAG té una sòlida trajectòria d'adquisicions exitoses, la més recent la d'Aer Lingus el 2015, i estem convençuts que Air Europa representa un gran encaix estratègic per al grup."


Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia, ha destacat que l'operació suposa un "enfortiment de la companyia".

"Un enfortiment del present i el futur de la companyia, que mantindrà la línia seguida per Air Europa durant els últims anys. Estem convençuts que serà un èxit que Air Europa s'incorpori al grup IAG, que ha demostrat durant tots aquests anys el desenvolupament de les aerolínies que el conformen i del 'hub' de Madrid."

El conseller delegat d'Iberia Luís Gallego, ha destacat la "importància estratègica" que adquireix l'aeroport de Madrid a Europa.

"Després d'aquest acord, Madrid podrà competir amb altres 'hubs' europeus en igualtat de condicions, amb una millor posició en les rutes des d'Europa a l'Amèrica Llatina i la possibilitat de convertir-se en una porta d'enllaç entre Àsia i l'Amèrica Llatina."

El grup espera que l'adquisició d'Air Europa generi sinergies en els costos a través de les vendes, despeses generals i administratives, aprovisionaments i despeses de "handling" i distribució que a ple rendiment s'han d'assolir el 2015.

IAG espera que aquesta compra generi guanys al final del primer any i augmenti la rendibilitat sobre el capital invertit els quatre anys següents.

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut