País Basc

Ibarretxe assegura que el seu processament per haver-se reunit amb Batasuna no el frenarà

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat a Bilbao que el processament per les seves converses amb Batasuna no li impedirà seguir fent política. En una conferència en què ha desgranat el seu pla per convocar una consulta popular l'octubre de l'any que ve, Ibarretxe ha insistit que el poble, i no ETA, és qui té la clau de la negociació política. El lehendakari diu que li ha dolgut que se'l jutgi per dialogar amb l'entorn abertzale.

Actualitzat

Ibarretxe ha advertit que el fet d'estar acusat per haver-se reunit amb Batasuna no el frenarà per continuar buscant solucions "amb tots" i ha manifestat que "està molt equivocat" qui pensi que el seu processament el distraurà del seu objectiu. En la mateixa línia, el lehendakari ha denunciat que es vol "incorporar la por jurídica i econòmica" per impedir les seves iniciatives "legals", com la celebració d'una consulta o les seves converses amb Batasuna.

Pel que fa a la consulta popular, Ibarretxe ha criticat que "el que és plenament legal i constitucional a Catalunya i Andalusia, es converteixi en plenament il·legal en el cas basc". De la mateixa manera, ha criticat que a ell se'l condemni per haver-se reunit amb la formació abertzale i al president del govern espanyol no.

En qualsevol cas, el lehendakari ha defensat que la seva consulta és "plenament legítima, legal i democràtica" i que amb aquesta "escriurem el futur de pròpia mà, malgrat els cops de porta i la criminalització del diàleg". En aquest sentit, ha assegurat que no té por que la societat decideixi "el que cregui oportú" i ha rebutjat que la seva consulta pugui fracassar.

Anar al contingut