Els guanyadors, a l'escenari
Les distincions s'han decidit a través d'una votació popular a la pàgina web oficial de l'esdeveniment (Twitter @TheCrefg)

Ibai triomfa als Premis Esland al Palau de la Música, que sumen 20 milions d'espectadors

La primera edició d'aquests guardons d'Espanya, Llatinoamèrica i Andorra ha distingit quatre streamers catalans

Ferran Vila CabanasActualitzat

El Palau de la Música Catalana ha acollit aquest dilluns la primera gala d'entrega dels Premis Esland, que reconeixen els principals creadors de contingut digital a Espanya, Llatinoamèrica i també Andorra, on tributen alguns dels creadors de contingut més famosos.

Entre els premiats destaca el nom de tres catalans: el gironí Oscar Cañellas, Mixwell, que ha estat escollit millor jugador d'e-sports de l'any; la tarragonina Cristina López, Cristinini, reconeguda com la millor reportera d'e-sports de l'any, i el podcast "The wild project", del manresà Jordi Wild, que ha aconseguit el premi al talk show de l'any. El badaloní Auronplay també s'ha emportat un guardó per la millor sèrie de contingut, amb "Tortillaland".

Les distincions s'han decidit a través d'una votació popular a la pàgina web oficial de l'esdeveniment, que ha recollit gairebé mig milió de vots. En total, s'han premiat 17 categories que comptaven amb quatre nominacions cada una.

A la plataforma Twitch, que és des d'on es va retransmetre la gala, el vídeo ja acumula gairebé 20 milions d'espectadors.

La retransmissió va reunir 1.069.000 de seguidors simultàniament, segons les dades de TV Top, que segueix l'evolució de les visualitzacions de les plataformes de vídeo.


Llanos, el gran triomfador

Alguns dels premis més destacats se'ls ha emportat Ibai Llanos, escollit com a streamer de l'any després d'haver aconseguit milions de seguidors en esdeveniments com ara la presentació de Leo Messi a París o les campanades des de la Puerta del Sol, que van arribar a congregar més de 2,2 milions d'espectadors.

Llanos ha estat distingit per haver fet el fail de l'any en l'escena que va protagonitzar durant el petó entre Rosalía i Rauw Alejandro en els 40Music Awards, i també ha aconseguit el premi a la cançó de l'any, per "El cuarteto", amb Lucas Requena i Ortopilot.

L'streamer també s'emporta cap a casa el premi al millor esdeveniment de l'any, per La Velada, una retransmissió de combats de boxa que va organitzar el maig passat i que s'ha convertit en un dels streams més vistos de la història de Twitch.

El premi al clip de l'any ha estat per a l'exjugador del Barça Kun Agüero, que es va fer viral a les xarxes socials amb la frase "Vamos a jugar", pronunciada en to distès durant un directe a Twitch.


Els premis, una aposta de TheGrefg

La gala d'aquest dilluns l'ha organitzada el també streamer murcià TheGrefg, molt conegut per les seves retransmissions de partides de videojocs. Ell mateix ha estat el mestre de cerimònies d'un esdeveniment que diu que ha arribat per quedar-se i es reivindica com una celebració de "la qualitat, la creativitat i el talent dels millors creadors i creadores de contingut de parla hispana".

Els guanyadors, a l'escenari
Els premis reconeixen els principals creadors de contingut digital a Espanya, Llatinoamèrica i Andorra (Twitter @TheCrefg)

El lema d'aquesta primera edició ha estat "Terra de creadors", evocant un "lloc comú per a tots aquells que comparteixen les seves idees i vivències en directe i dia rere dia". "Una nova terra", diu l'organitzador dels premis, on "reunir creadors, creadores i comunitats per rememorar els millors moments de l'any 2021".

Per la catifa vermella instal·lada davant del Palau de la Música hi van desfilar bona part de les estrelles de la creació digital del moment.

@michiiwar_ que afortunada soy AAA | #premiosESLAND #ESLAND #twitch ♬ sonido original - cute_doblas


Els guanyadors

Clip de l'any: Kun Agüero ("Vamos a jugar")

Fail de l'any: Ibai (Los40 Music Awards)

Enrabiada de l'any: Agustin51

Ball de l'any: PapiGavi

Millor roleplayer: AgenteMaxo

Millor IRL (a la vida real): Kidi

Millor jugador d'e-sports: Mixwell

Millor reporter d'e-sports: Cristinini

Càster de l'any: Kakuka

Millor cançó: "El cuarteto de Ibai" (amb Lucas Requena i Ortopilot)

Streamer més Jägger: Jagger Boxeador

Talk show de l'any: "The wild project"

Millor trajectòria: Fernanfloo

Millor esdeveniment de l'any: Ibai (La velada)

Streamer revelació: elXokas

Millor sèrie de contingut: "Tortillaland", d'Auronplay

Streamer de l'any: Ibai

 

Anar al contingut