L'streamer diu que Qatar es vol muntar "la seva festa" amb influencers de tot el món

Ibai rebutja acompanyar Espanya al Mundial: "Sabeu el blanquejament que hi ha de Qatar?"

L'streamer assegura que el van convidar a volar amb els jugadors i produir contingut audiovisual, però que no li "surt dels collons"

RedaccióActualitzat

L'streamer Ibai Llanos torna a ser notícia per la seva relació amb el món del futbol. Si fins ara havia sorprès la seva capacitat per aconseguir converses i fins i tot fer negocis amb estrelles com Messi o Piqué, aquesta vegada ha sorprès amb unes declaracions contra el Mundial de Qatar i la polèmica que l'envolta.

Llanos assegura que li havien ofert la "gran oportunitat" de desplaçar-se amb l'avió de la selecció espanyola fins a aquest país de la península Aràbiga i, un cop allà, produir contingut audiovisual.

Però ell hauria dit que no. Així ho explicava en una emissió en directe del seu canal de Twitch, amb gairebé 12 milions de seguidors:

"Em va sorgir una oportunitat que era anar a l'avió de la selecció espanyola a Qatar. Hi havia de gravar contingut, no hi anava a fer directes, però no em surt dels collons i no ho faré. Vaig prendre la decisió ja fa setmanes. No ho faré."

Aprofundint en els motius de la decisió, Ibai va plantejar-se obertament si els futbolistes podrien arribar a aturar el Mundial. "Se'n podria muntar una de grossa", considera, si un jugador com Mbappé es negués a anar al Mundial.

"No sé què li podrien arribar a fer, a aquest xaval. Sabeu la quantitat de patrocinadors, de diners i de blanquejament de Qatar que hi ha en el Mundial?", es pregunta.

En aquest sentit, considera que si algú com Mbappé decidís negar-se a anar-hi, "no sé què passaria, però m'estic imaginant coses tèrboles. Pensa malament i l'encertaràs", considera.

Segons aquest streamer, Qatar està convidant "tots els putos influencers del món", amb tot pagat. "Volen muntar la seva festa", assegura, alhora que es pregunta què pot fer una persona, individualment, per oposar-se a decisions com ara que el Mundial s'hagi de fer a l'hivern per celebrar-lo a Qatar. "Segurament l'únic que pots fer és no mirar-lo", creu.

El moment es pot veure cap al minut 02:50:00 d'aquest stream.

Tot i la contundent afirmació de l'streamer, fonts de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) han assegurat al diari As que "aquesta Federació no ha convidat a ningú extern a la RFEF per viatjar a l'avió de l'expedició de la selecció al Mundial de Qatar. Si algú ho ha fet en nom de la RFEF, s'ha excedit en les seves competències".
 

Un Mundial amb acusacions de violacions de drets

La celebració del Mundial de futbol del 2022 ha estat envoltada de polèmica des del primer dia. Segons una investigació de The Guardian, a principis del 2021 ja havien mort 6.500 persones en la construcció de les infraestructures necessàries.

També un informe de Humans Rights Watch va parlar amb més de 93 migrants que treballen en més de 60 empreses diferents, alguns que ho van definir com una "presó a l'aire lliure".

A banda, són moltes les veus que han criticat la legislació de Qatar, obertament contrària als drets de les dones i de col·lectius com l'LGTBIQ+.

 

ARXIVAT A:
InternetMundial Qatar 2022
Anar al contingut