"I want nothing": les notes de Trump parodiades com un rock de The Ramones
El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest dimecres davant la premsa llegint una nota manuscrita (Reuters)
Washington

"I want nothing": les notes de Trump parodiades com un rock de The Ramones

El procés d'"impeachment" contra el president dels Estats Units avança implacable i les xarxes socials aprofiten el seu nerviosisme

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Sembla que el procés d'"impeachment" -destitució- que hi ha en marxa contra ell al Congrés dels Estats Units té excepcionalment preocupat el president d'aquell país, Donald Trump.

És la conclusió que es pot extreure del que va passar aquest dimecres: a diferència del que és habitual, Trump es va adreçar a la premsa amb una nota manuscrita preparada.

 

"Digueu a Zellinsky..."

El president va sortir de la Casa Blanca, va llegir la nota, no va acceptar preguntes, cosa també excepcional, i va pujar a l'helicòpter per anar cap a Texas.

Mentre Trump la llegia, un fotògraf de l'agència Getty va poder captar el detall de la nota, escrita en un bloc de notes de l'avió presidencial, l'Air Force One, amb retolador i amb grans lletres:

"No vull res, no vull res, no vull 'quid pro quo'. Digueu a Zellinsky (sic) que faci el que és correcte. Aquesta és l'última paraula del president dels Estats Units."


En plenes declaracions per l'"impeachment"

El mateix dimecres, poca estona abans, havia declarat al Congrés el principal testimoni del procés d'"impeachment", l'ambaixador a la Unió Europea, Gordon Sondland.

Sondland va assegurar que, en el fons, sí que hi havia hagut "quid pro quo", és a dir, exigència de reciprocitat per part de Trump al president d'Ucraïna, Volodímir Zelensky, el cognom del qual va escriure malament a la nota.

Aquesta exigència comportava congelar l'ajuda militar a Ucraïna fins que ajudés Trump a atacar el demòcrata Joe Biden, principal aspirant a substituir-lo el 2020.


The Ramones i Morrissey

Tot plegat, un moment molt crític per al president dels Estats Units, i que la seva nota manuscrita ha convertit també en un èxit a les xarxes socials.

Perquè molts usuaris l'han aprofitada per fer-ne mofa, per riure's del seu simplisme, i també per destacar les similituds que té, per exemple, amb la lletra d'una cançó del grup punk de Nova York The Ramones:

 

O, inspirada en l'estil del cantant anglès Morrissey, que ha tingut diverses versions més tranquil·les:

 

 

 

I també amb una versió "emo":

 

Altres usuaris de Twitter han comparat les notes de Trump amb les de l'anterior president dels Estats Units, Barack Obama:

"Endevineu de qui és cadascuna."

 

Altres han fet referència al suposat nivell intel·lectual de l'actual president dels Estats Units:

 

 

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut